Prima   -  Noutăți - Ziua înverzirii plaiului!

Ziua înverzirii plaiului!

27.10.2012   1937 accesări  

BĂLȚI-RÂȘCANI, 27 0ctombrie 2012. De Ziua înverzirii plaiului, angajații Agenției de Dezvoltare Regională Nord și-au adus contribuția la extinderea suprafețelor cu vegetație forestieră, pe teritoriul Întreprinderii pentru silvicultură Bălți, subordonată Agenției „Moldsilva”. Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a sădit arbori împreună cu echipa președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, în preajma stadionului central din orașul Râșcani.

În cadrul campaniei naționale „Un arbore pentru dăuinuirea noastră”, Agenția „Moldsilva” a pus la dispoziția autorităților locale și centrale din țară circa 400 de mii de arbori și arbuști.

Potrivit Ministerului Mediului, în acest an vor fi înverzite 43 de hectare de teren. De asemenea, vor fi create culturi silvice în fondul forestier pe o suprafață de 775 de hectare și vor fi regenerate 242 hectare de păduri. Materialul săditor costă 1 milion de lei și este finanțat de Fondul Ecologic Național.

Menționăm că, tradițional, începând cu anul 2008, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, căruia i se subordonează ADR Nord, desfășoară activități de salubrizare, amenajare, igienizare la Stația de Epurare a Apei din orășelul Vadul lui Vodă.