Prima   -  Noutăți - Mai mult timp pentru proiecte, mai puțin timp pentru raportări

Mai mult timp pentru proiecte, mai puțin timp pentru raportări

08.02.2013   1590 accesări  

Chișinău, 7 februarie 2013. A avut loc ședința de lansare a Sistemul Informațional pentru ADR-uri (SIADR). Până în iunie sunt toate șansele ca Agențiile de Dezvoltare Nord, Centru și Sud să renunțe la hârtie și să economisească timp.

„Estimăm că în jur de 40% din timpul nostru de lucru este consumat pentru raportări. În rezultatul funcționării SIADR, vom câștiga foarte mult timp, timp pe care îl vom dedica proiectelor de dezvoltare regională. De asemenea, vom folosi mai puțină hârtie”, a precizat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Anual, peste 1500 de documente sunt incluse în registrul de corespondență al fiecărui ADR, fără a ține cont de pachetul consistent de acte care însoțește procedurile de achiziții publice. Anual, fiecare ADR cheltuie cca 30.000 de lei pentru hârtie.

Sprijinul financiar pentru conectarea ADR-urilor la sistemul informațional unic a fost asigurat din fondurile Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), oferit prin intermediului proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).