Prima   -  Noutăți - Ședință la Primăria Corjeuți privind implementarea proiectului „Reparația sectorului de drum local L-37...”

Ședință la Primăria Corjeuți privind implementarea proiectului „Reparația sectorului de drum local L-37...”

22.02.2013   2708 accesări  

Corjeuți, Briceni, 22 februarie 2013. În incinta Primăriei Corjeuți a avut loc o ședință privind evaluarea procesului de implementare a proiectului „Reparația sectorului de drum local L-37 «Lipcani-Balasinești-Corjeuți-Târnova»”.

Participanții la ședință au discutat despre evaluarea procesului de implementare a proiectului și despre aprobarea deciziei asupra lucrărilor adăugătoare, economii și omiteri din proiectul tehnic. De asemenea, s-a mai discutat despre prezentarea de către (1) Institutul de proiectări „Intex-Nauca” a unui deviz de cheltuieli și a unui caiet de sarcini; (2) Operatorul economic SRL „Poduri Prim” a ofertei; (3) ADR Nord a setului de acte pentru a fi prezentate la Agenția Achiziții Publice și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

La ședință s-a decis să se pregătească baza materială necesară pentru efectuarea lucrărilor, odată ce condițiile climaterice vor permite. Operatorul economic SRL „Poduri Prim" va elabora un plan de executare a lucrărilor în intravilan, apoi în extravilan. Responsabilul tehnic va monitoriza executarea lucrărilor conform caietului de sarcini și calitatea executării. Totodată, s-a mai decis că este necesar de realizat următoarele lucrări: a) de instalare a bordurilor la amenajarea trotuarelor; b) la construcția podului provizoriu la pichetul PK 189+83,3; c) privind majorarea volumelor la construcția acceselor spre curțile din sat; d) lățimea trotuarelor să fie de 1,5 m.

La ședință au participat șeful Secție management proiecte, ADR Nord, Constantin Bândiu; primarul de Corjeuți, Victor Andronic; directorul SRL „Poduri-Prim”, Veaceslav Țerna; reprezentantul Institutului de proiectări, Vasile Lujanschi; managerul de proiect, Vasile Patrașca; responsabilul tehnic, Andrei Rusnac; directorul general S.A. „Magistrala”, Vladimir Kocerga; maistrul SRL „Nou Const”, Mihail Crețu.