Prima   -  Noutăți - Dezvoltarea regională, în vizorul Curții de Conturi

Dezvoltarea regională, în vizorul Curții de Conturi

26.02.2013   1993 accesări   Curtea de Conturi

Chișinău, 26 februarie 2013. Curtea de Conturi a examinat în cadrul ședinței plenare Raportul auditului performanței „Există oportunități de îmbunătățire a proceselor de realizare a Strategiei naționale de dezvoltare regională prin sporirea eficienței utilizării fondurilor alocate” și Raportul auditului regularității efectuat la Agențiile de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud pe perioada de gestiune 2011-2012.

La ședință au fost prezenți Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC); Valerian Bânzaru, șeful Direcției generale dezvoltare regională din cadrul MDRC; Tatiana Rozombac, șefa Direcției financiare a MDRC; Lidia Folea, șefa Direcției reglementarea contabilității și auditului în sectorul corporativ din cadrul Ministerului Finanțelor; directorii Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR): Nord - Ion Bodrug; Centru - Tudor Meșină, precum și șefii secțiilor financiare și achizițiilor din cadrul ADR.

Raportorul, Valentina Madan, șefa Direcției audit al performanței, a prezentat principalele constatări din rapoartele generalizatoare privind auditul performanței Fondului Național de Dezvoltare Regională (FNDR) și auditul regularității efectuat la Agențiile de Dezvoltare Regională privind realizările, problemele și iregularitățile relevate în procesul implementării strategilor de dezvoltare regională.

Auditul performanței FNDR a fost inclus în Programul activității de audit a Curții de Conturi conform Matricei de politici a Programului de suport bugetar în domeniul stimulării economice a zonelor rurale, iar auditul regularității la ADR conform Matricei de politici „Angajamente față de donatorii care susțin dezvoltarea regională”. Ambele rapoarte sunt așteptate de Comisia Uniunii Europene și USAID pentru luarea unor decizii în vederea susținerii domeniului respectiv.

Detalii despre raportul auditului performanței și a auditului regularității efectuat la Agențiile de Dezvoltare Regională se găsesc aici.

  • Imagini video de la eveniment se găsesc aici.