Prima   -  Noutăți - Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și directorul ADR Nord s-au întâlnit cu cetățenii din raionul Drochia

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și directorul ADR Nord s-au întâlnit cu cetățenii din raionul Drochia

17.04.2013   1578 accesări  

Drochia, 16 aprilie 2013. Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, a discutat cu cetățenii și reprezentanții autorităților publice locale din raionul Drochia despre principalele obiective ale dezvoltării regionale din teritoriu, precum și despre problemele din domeniul construcțiilor din raion. La această întâlnire a participat și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion Bodrug.

„Întrucât președintele raionului Drochia este memru al Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, ar fi binevenită o colaborare mai strânsă a autorităților publice locale din raion cu ADR Nord. Aș dori ca Regiunea de Dezvoltare Nord să fie o regiune cu cerințe mai mari față de sine, asta însemnând cât mai multe proiecte bune care să obțină finanțare și să fie implementate”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a descris, succint, etapele de implementare a unui proiect de dezvoltare regională: de la scriere până la implementarea cu succes a acestuia, în contextul în care participarea raionului Drochia în Apelul de Propuneri de Proiecte II a fost mai slabă în comparație cu alte raioane ale regiunii. „Vă rog să participați foarte activ la toate atelierele de lucru pe care le anunță ADR Nord, deoarece acest suport ar putea fi esențial în procesul de scriere a proiectelor”.

„Să nu se sperie nimeni atunci când câștigă un grant de 3 sau de 5 mii de euro. Da, este un grant foarte mic. Cu 100 de mii de lei nu rezolvi practic nimic. Dar este un început bun pentru a câștiga granturi mari. Fiindcă atunci când ai o istorie și toată lumea vede că ai lucrat, apare și încrederea”, a precizat ministrul Marcel Răducan, subliniind totodată și faptul că nuanțele ce țin de coloratura politică trebuie eliminate atunci când este vorba de cooperare în interesul dezvoltării comunității.

Ministrul Marcel Răducan a vizitat raionul Drochia în contextul zilei de audiență și de întâlnire a membrilor Guvernului cu cetățenii în teritoriu.