Prima   -  Noutăți - A fost evaluată implementarea proiectului „Reparația sectorului de drum local L-37 «Lipcani-Balasinești-Corjeuți-Târnova»”

A fost evaluată implementarea proiectului „Reparația sectorului de drum local L-37 «Lipcani-Balasinești-Corjeuți-Târnova»”

18.04.2013   3633 accesări  

Corjeuți, Briceni, 16 aprilie 2013. O comisie specială, prezidată de către directorul SRL „Poduri-Prim”, Veaceslav Țerna, a evaluat implementarea proiectului „Reparația sectorului de drum local L-37 «Lipcani-Balasinești-Corjeuți-Tîrnova»”.

Astfel, cu ocazia unei recente vizite de monitorizare la fața locului, în cadrul unei ședințe ad-hoc s-au întrunit șeful Secției management proiecte (ADR Nord), Constantin Bândiu, primarul de Corjeuți, Victor Andronic, managerul de proiect, Vasile Patrașca, directorul S.R.L. „Nouconst”, Marin Sârbu, reprezentantul SRL „Poduri-Prim”, Liviu Ciornâi, reprezentantul S.A. „Magistrala”, Aurel Raducan.

Participanții la vizita de monitorizare au discutat despre îndeplinirea lucrărilor conform graficelor de execuție și calitatea în construcții. De asemenea, teme aparte de discuție au fost și conlucrarea în cadrul proiectului cu administrația publică locală, precum și valorificarea de către operatorul economic S.R.L. „Poduri Prim” a surselor financiare, planificate pentru luna aprilie.

Prin acest proiect, al cărui solicitant este Primăria Corjeuți, se urmărește dezvoltarea economică a zonei dezavantajate din satul Corjeuți, raionul Briceni, precum și din satul Trinca, raionul Edineț. Lungimea porțiunii de drum care urmează a fi reparat în decurs de 18 luni este de 7,6 km. Lucrările de reparație a drumului au demarat în octombrie 2012, valoroficându-se în acest scop 9 994,20 de mii de lei. Pentru continuarea lucrărilor în 2013, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat suma de 17 500,00 de mii de lei. Valoarea totală a proiectului este de 47 510,9 de mii de lei, sumă acoperită integral din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.