Prima   -  Noutăți - Reprezentanții Băncii Mondiale studiază posibilitatea regionalizării serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în Republica Moldova

Reprezentanții Băncii Mondiale studiază posibilitatea regionalizării serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în Republica Moldova

24.04.2013   1357 accesări  

Bălți, 23 aprilie 2013. Evghenii Caraus și Denis Robert, consultanți în domeniul alimentării cu apă și canalizare, reprezentanți ai Băncii Moldiale, au vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Nord pentru a se documenta în domeniul proiectelor de aprovizionare cu apă potabilă și canalizare (AAC).

În acest sens, reprezentanții Băncii Mondiale au discutat cu directorul ADR Nord, Ion Bodrug, despre posibilitățile de regionalizare a serviciilor de AAC, interesându-se totodată de prioritățile dezvoltării regionale și legislația în domeniu, de politicile de dezvoltare în domeniul AAC, precum și de proiectele de AAC care se implementează în Regiunea de Dezvoltare Nord.

Procesul de regionalizare a serviciilor de aprovizionare cu apă este binevenită, întrucât Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), prin intermediul proiectelor finanțate de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, promovează pe larg implementarea acestuia.

Ulterior, reprezentanții Băncii Mondiale au continuat să se documenteze, în același context, la Primăria Bălți și Î.M. „Apă-Canal”.

Experții urmează să elaboreze un studiu privind posibilitatea regionalizării serviciilor de AAC în Republica Moldova. După finalizarea studiul, în luna iunie curent, urmează să propună recomandări în vederea îmbunătățirii situației în domeniul aprovizionării cu apă

Reprezentanții Băncii Mondiale au avut vizite de documentare similare și la Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ministerul Mediului, precum și MDRC.