Prima   -  Noutăți - Acord de colaborare încheiat de ADR Nord și Camera de Comerț și Industrie a RM, filiala Bălți

Acord de colaborare încheiat de ADR Nord și Camera de Comerț și Industrie a RM, filiala Bălți

26.04.2013   2184 accesări  

Bălți, 26 aprilie 2013. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, reprezentată de directorul Ion Bodrug, și Camera de Comerț și Industrie a RM, filiala Bălți, reprezentată de directorul Galina Codița, au semnat un Acord de parteneriat în vederea realizării și dezvoltării de programe comune, specifice domeniului dezvoltării regionale și capacităților instituționale.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a remarcat perspectivele pe care le oferă Acordul de colaborare. ADR Nord și filiala Bălți a CCI vor desfășurarea proiecte comune, în cadrul cărora vor oferi consultanță actorilor regionali - întreprinzători, autorități publice locale, asociații de business etc. - privind eficientizarea parteneriatului public-privat. Totodată, instituțiile vor organiza mese rotunde, conferințe, forumuri, traininguri, expo-târguri, precum și alte activități destinate mediului de afaceri și societății civile.

Directorul filialei Bălți a CCI, Galina Codița, a accentuat că Acordul identifică obiectivele comune ale părților în vederea inițierii și realizării programelor de dezvoltare regională și consolidării capacităților instituționale. „Parteneriatul dintre filiala Bălți a CCI și ADR Nord are scopul de a unifica eforturile depuse de cele două instituții pentru promovarea și susținerea mediului de afaceri din teritoriu și pentru dezvoltarea socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord”, susține directorul filialei Bălți a CCI.

Acordul mai presupune cooperarea în vederea elaborării materialelor promoționale despre potențialul socio-economic al Regiunii de Dezvoltare Nord.