Prima   -  Noutăți - ADR Nord are în dotare un nou autoturism, fapt ce va spori activitățile de monitorizare și control desfășurate în cadrul proiectelor de dezvoltare regională

ADR Nord are în dotare un nou autoturism, fapt ce va spori activitățile de monitorizare și control desfășurate în cadrul proiectelor de dezvoltare regională

02.05.2013   1186 accesări  

Chișinău, 2 mai 2013. Agenția de Dezvoltare Regională Nord are în dotare un nou autoturism, fapt ce va spori activitățile de monitorizare și control desfășurate în cadrul proiectelor de dezvoltare regională.

Autoturismele au fost achiziționate în cadrul proiectului-pilot „Iluminare stradală eficientă în comuna Tătărăuca Veche”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și finanțat de Guvernul Germaniei, prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Astfel, Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud le-au revenit câte un autoturism de model „Volkswagen Tiguan”, care va fi utilizat în scopul deplasării prin localitățile țării, unde se desfășoară activități de îmbunătățire a sistemului de alimentare cu apă și canalizare, îmbunătățire a sistemului integrat de management al deșeurilor solide, precum și alte acțiuni conform proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” și a proiectelor finanțate prin intermediul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

În cadrul ceremoniei de transmitere a autoturismelor în gestiunea beneficiarilor, Marcel Răducan, ministrul în exercițiu al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, și-a exprimat recunoștința pentru impactul activităților Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în procesul de îmbunătățire a condițiilor de trai a populației Republicii Moldova prin implementarea mai multor proiecte în parteneriat cu MDRC. „În rezultatul negocierilor din noiembrie 2012, bugetul proiectului 'Modernizarea serviciilor publice locale' a fost extins cu 3,6 de mln de euro. Banii au fost utilizați pentru iluminarea stradală în Tătărăuca Veche, îmbunătățirea aprovizionării cu apă prin intermediul „Apa-Canal Cahul”, evaluarea eficienței energetice în spitalul din Orhei, îmbunătățirea gestionării deșeurilor în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești. Astfel, mă bucur să constat rezultate importante în cadrul colaborării cu GIZ”, a menționat ministrul în exercițiu al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

La eveniment a participat și Carsten Wilms, șeful-adjunct al misiunii diplomatice germane la Chișinău.

În rezultatul vizitei înalților oficiali, a cancelarului german, Angela Merkel, și a ministrului federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, Dirk Niebel, din noiembrie 2012, Guvernul Federal German a decis să acorde Republicii Moldova circa 9 mln de euro pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională din Republica Moldova, inclusiv fiind extins bugetul proiectului nominalizat.