Prima   -  Noutăți - Proiectul „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, gata de implementare

Proiectul „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, gata de implementare

22.06.2013   2726 accesări  

Glodeni, 20 iunie 2013. Un grup de specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au efectuat, la fața locului, o vizită de lucru în cadrul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, în vederea suprapunerii proiectului tehnic cu situația din teren.

Astfel, prezidat de către șeful Secției management proiecte a ADR Nord, Constantin Bândiu, membrii grupului de inspectare, din care a făcut parte și președintele raionului Glodeni, Valeriu Țarigradschi, s-au referit la gradul de pregătire a documentației tehnice pentru începerea implementării proiectului. Cu această ocazie, specialiștii au mai discutat despre etapa inițială a implementării proiectului, precum și despre eventualele probleme ce pot apărea în decursul implementării acestuia, din cauza reliefului.

Participanții la vizita de lucru au constatat că situația din teren corespunde cu documentația tehnică a proiectului, implemetarea căruia poate fi începută.

Solicitantul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească” este Consiliul Raional Glodeni. Proiectul se înscrie în prioritatea III din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea activităților turistice, culturale și de agrement, care să contribuie la creșterea numărului de locuri de muncă, a veniturilor alternative, precum și la diversificarea activității în spațiul rural. Valoarea totală a proiectului este de 11 552 900 de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a alocat, prin intermediul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, 5 milioane de lei, ceea ce reprezintă 43,3% din costul total al proiectului. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

  • Alte detalii despre acest proiect se găsesc AICI.
  • Mai jos, reportaj TVPrim Glodeni despre proiect (august 2012).