Prima   -  Noutăți - Ședință de coordonare în cadrul lansării proiectului de construcție a rețelelor de apă și canalizare la subzona nr. 3 a ZEL „Bălți”

Ședință de coordonare în cadrul lansării proiectului de construcție a rețelelor de apă și canalizare la subzona nr. 3 a ZEL „Bălți”

05.07.2013   2382 accesări  

Bălți, 5 iulie 2013. A avut loc o ședință de coordonare în cadrul lansării proiectului „Susținerea dezvoltării sectorului privat și procesului de atragere a investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord prin construcția rețelelor de apă și canalizare pentru subzona nr. 3 a Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți”. 

La ședință, prezidată de către directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, au participat Vasile Șoldan, administrator principal adjunct al ZEL Bălți, și reprezentanți ai serviciilor desconcentrate, care s-au referit la semnarea de către aplicant a contractului cu autorul de proiect privind supravegherea de autor. Subiect de discuție a fost și obținerea de către aplicant a autorizației de construcție, a coordonărilor și a avizelor ce lipsesc.

Cu această ocazie, directorul ADR Nord a specificat că, în rezultatul implementării proiectului, se preconizează, la I etapă, construcția apeductului (600 mm), de la râul Răut, pe str. Ștefan cel Mare, până la postul PR, în lungime de 1,56 km, ce ar permite livrarea a unui volum de apă de 35.000 m3/zi. La etapa a II a proiectului, pe teritoriul ZEL Bălți vor fi construite rețelele interioare de apă și canalizare. Directorul Ion Bodrug a insistat asupra colaborării cât mai active dintre reprezentanții serviciilor desconcentrate, aplicantul proiectului și operatorul economic.

Totodată, participanții la ședință au mai discutat și despre problemele ce pot apărea în decursul implementării proiectului.

Menționăm că solicitantul Proiectului este Primăria municipiului Bălți. Proiectul se înscrie în prioritatea I din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - reabilitarea infrastructurii fizice. Prin acest proiect se urmărește facilitarea procesului de atragere a investițiilor în sectorul privat al Regiunii de Dezvoltare Nord prin construcția infrastructurii de apă și canalizare pentru subzona nr. 3 a Zonei Economice Libere Bălți.