Prima   -  Noutăți - Finalizarea construcției apeductului magistral Bălți-Sângerei, pe ultima sută de metri

Finalizarea construcției apeductului magistral Bălți-Sângerei, pe ultima sută de metri

06.09.2013   2338 accesări  

Sângerei, 6 septembrie 2013. Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a organizat o ședință extinsă cu participarea actorilor implicați în procesul de implementarea a proiectului „Finalizarea construcției apeductului magistral Bălți-Sângerei cu ramificații comunitare”. Ședința a fost prezidată de către directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

În cadrul ședinței extinse, de după vizita de monitorizare ce a avut loc de-a lungul traseului celor peste 7 km de apeduct construit, s-a discutat despre volumul de lucrări ce urmează a fi executate pentru finalizarea implementării proiectului. În prezent, lucrările sunt executate în proporție de 90% din totalul celor preconizate în cadrul proiectului. Astfel, antreprenorul va finaliza toate lucrările până în data de 16 octombrie 2013, dată agreată de către toți participanții la ședință, când va avea loc recepția la terminarea lucrărilor.

Consiliul Raional Sângerei, solicitantul proiectului, urmează să stabilească, în decurs de 10 zile, ce serviciu va gestiona bunurile obținute în rezultatul implementării proiectului.

Recent, la fața locului au efectuat o vizită de monitorizare viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Liviu Oboroc, și șeful Direcției generale dezvoltare regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Valerian Bânzaru.

Prin implementarea proiectului de construcție a apeductului magistral Bălți-Sângerei, al cărui solicitant este Consiliul Raional Sângerei, se urmărește accesul la surse de apă potabilă sigure și de calitate pentru populația din raionul Sângerei (oportunitate pentru raionul Telenești). În 2013, pentru implementarea proiectului, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 11 472 400,00 de lei, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Valoarea totală a proiectului este de 23 593 310,00 de lei, bani din FNDR. Urmăriți evoluția implementării proiectului AICI.