Prima   -  Noutăți - Au început lucrările de construcție a rețelelor de apă și canalizare către subzona nr. 3 a ZEL „Bălți”

Au început lucrările de construcție a rețelelor de apă și canalizare către subzona nr. 3 a ZEL „Bălți”

09.09.2013   2468 accesări  

Bălți, 9 septembrie 2013. Au început lucrările de construcție a rețelelor de apă și canalizare în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Susținerea dezvoltării sectorului privat și procesului de atragere a investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord prin construcția rețelelor de apă și canalizare pentru subzona nr. 3 a Zonei Economice Libere «Bălți»”.

La prima etapă a proiectului, a fost planificată construcția apeductului (600 mm), în lungime de 1,56 km, începând de la râul Răut (str. Ștefan cel Mare). Un astfel de apeduct ar permite livrarea unui volum de apă de 35 000 m3/zi. La cea de a doua etapă a proiectului, pe teritoriul ZEL „Bălți” vor fi construite rețelele interioare de apă și canalizare.

Solicitantul Proiectului este Primăria municipiului Bălți. Proiectul se înscrie în prioritatea I din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - reabilitarea infrastructurii fizice. Prin acest proiect se urmărește facilitarea procesului de atragere a investițiilor în sectorul privat al Regiunii de Dezvoltare Nord prin construcția infrastructurii de apă și canalizare pentru subzona nr. 3 a ZEL „Bălți”.

Valoarea totală a proiectului este de 15 592 430,00 lei, suma solicitată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) fiind de 14 820 000,00 lei, ceea ce reprezintă 95% din valoarea totală a proiectului. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni. Proiectul a fost lansat la începutul lunii iulie curent.


Acesta este al doilea proeict de dezvoltare regională implementat de ADR Nord pe teritoriul ZEL „Bălți”. În anii 2011-2012, aici a fost implementat proiectul „Conectarea Zonei Economice Libere «Bălți» la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces”, pentru care au fost alocați peste 13 milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Detalii despre acest proiect se găsesc AICI.