Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare în teren la cel mai mare proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord

Vizită de monitorizare în teren la cel mai mare proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord

12.09.2013   2199 accesări  

Corjeuți, Briceni, 11 septembrie 2013. Operatorul economic responsabil de efectuarea lucrărilor în cadrul proiectului „Reparația sectorului de drum local L-37 «Lipcani-Balasinești-Corjeuți-Târnova»” susține că, până spre sfârșitul lunii noiembrie curent, ar putea finaliza lucrările de reparație a sectorului de drum în lungime de 7,6 km. Pentru asta, drumarii spun că au nevoie de încă cca 12 milioane de lei, sumă ce reprezintă ultima tranșă din valoarea totală de peste 50 de milioane de lei a proiectului, dar și de condiții meteo favorabile.

Directoul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion Bodrug, susține că alocarea ultimei tranșe de 12 364 000 de milioane de lei, așa cum a solicitat operatorul economic, urmează a fi decisă în cadrul următoarei ședințe a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), ce va avea loc spre sfârșitul lunii septembrie curent.

La vizita de monitorizare în teren, unde a fost organizată o întâlnire cu reprezentanții operatorului economic responsabil de efectuarea lucrărilor, a mai participat șeful Secției management proiecte din cadrul ADR Nord, Constantin Bândiu.

Solicitantul proiectului „Reparația sectorului de drum local L-37 «Lipcani-Balasinești-Corjeuți-Târnova»” este Primăria Corjeuți. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea economică a zonei dezavantajate din satul Corjeuți, raionul Briceni, precum și din satul Trinca, raionul Edineț. Lucrările de reparație au demarat în octombrie 2012. Valoarea totală a proiectului este de 50 556 040 de milioane de lei, sumă acoperită integral din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Urmăriți evoluția implementării proiectului AICI.