Prima   -  Noutăți - Prima sesiune de consultare pentru planificatorii din raioane

Prima sesiune de consultare pentru planificatorii din raioane

26.09.2013   1541 accesări  

Bălți, 26 septembrie 2013. Secția planificare strategică și programare a Agenției de Dezvoltare Regională Nord a organizat prima sesiune de consultare pentru reprezentanții autorităților administrațiilor publice locale implicați în elaborarea planurilor și a strategiilor de dezvoltare a raioanelor din Regiunea de Dezvoltare Nord.

„Cu cât mai bine o să planificăm și o să ținem cont de importanța proiectelor cu impact regional, cu atât mai bine o să se dezvolte regiunea”, a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Prin organizarea unor astfel de sesiuni de consultare se urmărește sporirea competențelor teoretice și practice la elaborarea și implementarea corectă a proceselor de planificare strategică în administrațiile publice locale, reieșind din posibilitățile și necesitățile raioanelor.

Participanții la sesiune și-au actualizat cunoștințele în domeniul planificării strategice integrate a localității. Totodată, planificatorii din raioane și-au dezvoltat abilitățile de planificare strategică a raionului, elaborare a planurilor de dezvoltare instituțională / programelor de dezvoltare strategică a autorităților publice, stabilire a obiectivelor de dezvoltare a raionului, de implementare a planului strategic de dezvoltare a comunității, de monitorizare și evaluare a strategiilor de dezvoltare.

ADR Nord a organizat această sesiune de consultare în contextul procesului de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Socio-Economică a Regiunii de Dezvoltare Nord, până în anul 2020, activitate inițiată odată cu organizarea Conferinței Internaționale cu genericul „Oportunități de dezvoltare socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord, până în anul 2020”, ce a avut loc în luna mai 2013.