Prima   -  Noutăți - Oamenii de afaceri din Estonia vor să investească în Republica Moldova

Oamenii de afaceri din Estonia vor să investească în Republica Moldova

30.09.2013   1698 accesări  

Chișinău, 30 septembrie 2013. Oamenii de afaceri din Estonia sunt interesați să investească în diferite proiecte de infrastructură din țara noastră. Ideile de proiecte au fost discutate în cadrul unui forum de afaceri moldo-estonian, la care a participat și directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Reprezentanții a circa 40 de companii din Republica Moldova și Estonia au discutat despre ideile de proiecte comune, extinderea cooperării comercial-economice dintre Moldova și Estonia și au identificat oportunități pentru parteneriatele de dezvoltare. 

Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a comunicat că sprijinul Estoniei este important pentru Republica Moldova în accesarea fondurilor UE, precum și în implementarea proiectelor comune. De asemenea, ministrul a precizat că, pe parcurs, delegația estoniană urmează să viziteze mai multe proiecte de dezvoltare regională. „Vom vizita regiuni din Republica Moldova și îi vom convinge pe colegii din Estonia că Republica Moldova este un potențial destul de mare pentru investiții. Azi noi suntem cu brațele deschise pentru cei care vor să investească în țara noastră”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan.

Omologul său, Siim Kiisle, ministrul Dezvoltării Regionale din Estonia, a precizat că în cadrul forumului vor fi stabilite domeniile investiționale pentru oamenii de afaceri din Estonia. „Din delegație fac parte și oameni de afaceri care vor decide ce domenii sunt prioritare și unde ar putea investi. Relațiile comerciale dintre țările noastre sunt slab dezvoltate. Sper că vor fi stabilite noi domenii investiționale”, a comunicat ministrul Dezvoltării Regionale din Estonia, Siim Kiisler.

Forumul a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din Republica Moldova în parteneriat cu ICC Estonia a Camerei Internaționale de Comerț și cu suportul Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase