Prima   -  Noutăți - Au fost finalizate lucrările de construcție și renovare a gardului ce împrejmuiește Parcul Țaul

Au fost finalizate lucrările de construcție și renovare a gardului ce împrejmuiește Parcul Țaul

02.12.2013   2865 accesări  

Țaul, 29 noiembrie 2013. Ședința de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitarea monumentului istorico-arhitectural „Conacul Pommer” și a drumului de acces la parcul dendrologic din satul Țaul, raionul Dondușeni”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a avut loc în incinta Primăriei Țaul. 

În acest sens, o comisie de recepție formată din primarul de Țaul, Andronii MITRICA, directorul ADR Nord, Ion BODRUG, șeful Secției management proiecte de la ADR Nord, Constantin BÂNDIU și reprezentanții serviciilor desconcentrate din raionul Dondușeni s-au întrunit într-o ședință în incinta Primăriei Țaul.

La eveniment au mai participat responsabilul tehnic de la ÎM DCC CU, Ion Scutari și directorul firmei de construcție SRL „Acar-Construct” - Ivan CANTARAJIU. La acest eveniment a participat și deputatul parlamentulului R. Moldova, V. IONIȚĂ.

Proiectul dat a fost divizat în 2 etape. Pentru perioada anului 2013 au fost planificate executarea lucrărilor incluse în I etapă ce prevede construcția a 0,293 km de gard din metal cu artă cu țoclu, 2,807 km de gard din plasă metalică și renovarea a 0,387 km de gard istoric și a porții. Costul total al proiectului constituie 23 793,3 de mii de lei. Pentru implementarea acestui proiect (I etapă), în anul 2013, au fost alocate 5 473,41 de mii de lei, din care lucrări de construcție și montaj - 5 419, 6 de mii de lei.

Obiectivul general al proiectului este reabilitarea infrastructurii zonei turistice Țaul, ce se află în centrul Regiunii de Dezvoltare Nord și poate uni două trasee, conectând astfel regiunea la circuitul turistic național și internațional.

Se estimează că circa 100 de mii de locuitori din Regiunea de Dezvoltare Nord și circa 3 mii de locuitori din apropierea parcului vor fi beneficiarii direcți ai proiectului. Rezultatele proiectului pot genera noi activități economice în domeniul turismului și poate face mai atractivă Regiunea de Dezvoltare Nord pentru investori.