Prima   -  Noutăți - Ultima ședință din 2013 a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Regională Nord a fost amânată

Ultima ședință din 2013 a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Regională Nord a fost amânată

24.12.2013   2694 accesări  

Bălți, 24 decembrie 2013. Cea de a patra și ultima ședință din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Regională Nord (CRD Nord) a fost amânată din lipsă de cvorum.

17 din cei 48 de membri ai CRD Nord au fost prezenți la ședință. Conform legislației în vigoare, cap. IV p. 32 din Regulamentul cadru al Consiliului Regional pentru Dezvoltare, anexa 2 la HG nr. 27 din 08.02.2008, „Ședința este deliberativă dacă este prezentă majoritatea membrilor permanenți ai CRD (cel puțin 50+1)”.

Prezent la eveniment, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Liviu Oboroc, a luat act de situația creată și a spus că Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va analiza cauzele lipsei de cvorum în cadrul ședinței CRD Nord din 24 decembrie a.c.

Menționăm că este pentru prima oară când o ședință CRD Nord a fost amânată din cauza lipsei de cvorum.

CRD Nord este structura regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord (RDN), în componența căreia intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. CRD Nord are 48 de membri, fiind alcătuit din președinții raioanelor componente, primarul municipiului Bălți și câte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiece raion și municipiu din RDN. Membrii CRD își exercită atribuțiile cu titlu gratuit. Detalii se găsesc AICI.