Prima   -  Noutăți - Au reînceput lucrările în cadrul proiectului de amenajare a traseului ecoturistic Pădurea Domnească

Au reînceput lucrările în cadrul proiectului de amenajare a traseului ecoturistic Pădurea Domnească

19.03.2014   2282 accesări  

La lacul relict La Fontal, aflat în preajma satului Cobani, raionul Glodeni, au demarat lucrările de construcție a celor 3 pensiuni a câte 7 locuri de cazare fiecare, a spațiilor pentru camping și a unei parcări pentru autoturisme. Turiștii vor avea posibilitate să-și petreacă vacanțele în Rezervația Naturală Pădurea Domnească și pe timp de noapte.

Lucrările de construcție se desfășoară în cadrul celei de-a doua etape de implementare a proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, proiect prin care Agenția de Dezvoltare Regională Nord urmărește să contribuie la dezvoltarea activităților turistice, culturale și de agrement în spațiul rural din raionul Glodeni.

Având o suprafață de 24,2 ha, lacul La Fontal din Rezervația Naturală Pădurea Domnească este un lac relict specificul căruia constă în faptul că este alimentat de câteva izvoare ascendente rare în Republica Moldova. Apa acestor izvoare are un grad înalt de mineralizare.

Amintim că lucrările de construcție a unui foișor și a unei belvederi la zimbrăria de pe teritoriul rezervației au fost finalizate în noiembrie 2013.

Potrivit deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) nr. 13/13 din 20 decembrie 2013, pentru continuarea implementării proiectului vor fi alocați, în 2014, 3 997 300 de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Pentru lucrările efectuate în 2013, din FNDR au fost valorificați 719,42 de mii de lei. Valoarea totală a proiectului este de 4 716 700 de lei, bani alocați din FNDR.