Prima   -  Noutăți - A fost lansat website-ul Regiunii de Dezvoltare Nord (www.regio.md)

A fost lansat website-ul Regiunii de Dezvoltare Nord (www.regio.md)

30.06.2014   2159 accesări  

Bălți, 30 iunie 2014. Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) împreună cu Primăriile Bălți, Edineț și Consiliile Raionale Ocnița, Briceni, Soroca, Dondușeni, Florești, Râșcani, Glodeni și Sângerei au lansat website-ul Regiunii de Dezvoltare Nord (RDN) (www.regio.md), platformă on-line ce va conține cele mai relevante informații despre proiectele, economia, turismul și cultura RDN.

Lansarea platformei on-line, destinată în primul rând investitorilor și turiștilor străini, a avut loc în cadrul unei mese rotunde de finalizare a proiectului „Facilitarea promovării potențialului Regiunii de Dezvoltare Nord", implementat de ADR Nord, în parteneriat cu Centrul CONTACT-Bălți și Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Informație și Instruire din Moldova (Infonet) și sprijinit financiar de Corpul Păcii SUA în Moldova, prin intermediul Programului Granturilor Mici.

www.regio.md, produsul final al proiectului, a fost gândit să fie un instrument regional în 3 limbi (română, engleză și rusă), prin intermediul căruia autoritățile locale de nivelul II, dar și organizațiile neguvernamentale din regiune să promoveze potențialul economic, cultural și turistic al raioanelor ce fac parte din RDN.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că, odată cu lansarea website-ului RDN, s-a materializat o idee veche a ADR Nord. „Prin intermediul website-ului, regiunea noastră va putea fi promovată multilateral, modern și eficient din punct de vedere financiar. Va fi nevoie de multă implicare și colaborare ca să obținem un instrument on-line de informare și promovare calitativ și util, activitățile de până acum în cadrul acestui proiect fiind primii pași în această direcție", a menționat directorul ADR Nord.

Potrivit unui acord de parteneriat încheiat recent de ADR Nord, Primăriile Bălți și Edineț, Consiliile Raionale Ocnița, Briceni, Soroca, Dondușeni, Florești, Râșcani, Glodeni și Sângerei, urmează ca toate părțile să desemneze repetat persoanele care vor fi implicate în procesul de administrare a website-ului. ADR Nord și compania ce a creat website-ul vor oferi, de la distanță, suport continuu tuturor administratorilor regionali, după necesitate.

În rezultatul organizării evenimentului de finalizare a proiectului, așteptăm ca reprezentanții APL, precum și ONG-urile din regiune să profite de avantajele pe care le poate oferi un website regional, disponibil în 3 limbi.

Menționăm că, anul trecut, în cadrul aceluiași proiect, au avut loc un atelier de lucru și un training, evenimente organizate în vederea elaborării și funcționării website-ului www.regio.md. Totodată, menționăm că, anterior acestor evenimente, managerii proiectului din cadrul ADR Nord au organizat un sondaj în cadrul căruia Consiliile Raionale și Primăriile implicate în proiect au motivat favorabil necesitatea creării unui website de acest fel.

Valoarea totală a proiectului „Facilitarea promovării potențialului Regiunii de Dezvoltare Nord" este de peste 60 de mii de lei, din care aproximativ 70% reprezintă valoarea grantului oferit prin intermediul Corpului Păcii SUA în Moldova, iar circa 30% din bugetul total al proiectului provenind din contribuția financiară a comunității.