Prima   -  Noutăți - Vizite de monitorizare în cadrul proiectelor de dezvoltare regională

Vizite de monitorizare în cadrul proiectelor de dezvoltare regională

12.08.2014   2665 accesări  

Briceni, 11 august 2014. Șeful Direcției generale dezvoltare regională (DGDR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Valerian Bânzaru, a participat la o ședință de lucru ca urmare a vizitelor de monitorizare la fața locului în cadrul proiectelor „Reabilitarea sectorului de drum L-20 - Briceni-Grimăncăuți, frontiera cu Ucraina” și „Reabilitarea infrastructurii rutiere spre punctele vamale internaționale Briceni și Larga, raionul Briceni”, realizate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

La ședință au mai participat Constantin Bândiu, șeful Secției managementul proiectelor din cadrul ADR Nord, Alexandru Goreacioc, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor la ADR Nord, Petru Ursachi, vicepreședintele raionului Briceni, Mihail Gnatiuc, primarul orașului Briceni, precum și specialiștii responsabili de executarea lucrărilor în cadrul proiectelor menționate.

Directorul DGDR, Valerian Bânzaru, a menționat importanța colaborării dintre toate serviciile desconcentrate cu Primăria orașului Briceni, Consiliul Raional Briceni CR Briceni și operatorul economic.

După ședință, membrii grupului de lucru (GL) s-au deplasat la fața locului, unde au identificat în documentația tehnică câteva neajunsuri ce ar putea împiedica efectuarea lucrărilor conform planului de realizare a proiectului. GL a decis ca, până la sfârșitul săptămânii curente, părțile responsabile să identifice soluții pentru înlăturarea neajunsurilor depistate.

Totodată, membrii GL au decis ca operatorul economic să urgenteze efectuarea lucrărilor de reabilitare a porțiunilor de străzi din orașul Briceni, iar CR Briceni și Primăria or. Briceni să asigure conlucrarea poliției patrulare cu operatorul economic, pentru asigurarea siguranței la trafic în apropierea sectoarelor de drum aflate în construcție.

În a doua jumătate a zilei, șeful DGDR și specialiștii ADR Nord au efectuat vizite de monitorizare a proiectelor „Conectarea Parcului Industrial Edineț la infrastructura de acces și utilitățile publice”, „Susținerea dezvoltării sectorului privat și procesului de atragere a investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord prin construcția rețelelor de apă și canalizare pentru subzona nr. 3 a Zonei Economice Libere «Bălți»” și „Susținerea dezvoltării sectorului industrial în RDN prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare pentru Parcul Industrial pe teritoriul S.A. «Răut» din municipiul Bălți”.