Prima   -  Noutăți - Stație de pompare a apelor reziduale la ZEL „Bălți”, în construcție

Stație de pompare a apelor reziduale la ZEL „Bălți”, în construcție

18.08.2014   2500 accesări  

Bălți, 15 august 2014. La Zona Economică Liberă „Bălți” (ZEL „Bălți”), subzona nr. 3, sunt în desfășurare lucrările de construcție a unei stații de pompare a apelor reziduale ce urmează a fi conectată la rețelele de apeduct și canalizare interne, construcția cărora se află pe ultima sută de metri.

Despre felul cum decurg lucrările la această etapă s-a documentat șeful Secției managementul proiectelor a Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Constantin Bândiu, care a efectuat o vizită de monitorizare.

Prin realizarea acestui proiect se urmărește facilitarea procesului de atragere a investițiilor în sectorul privat al Regiunii de Dezvoltare Nord prin construcția infrastructurii de apă și canalizare pentru subzona nr. 3 a ZEL „Bălți”.

Lucrările de construcție a infrastruturii de alimentare cu apă și canalizare a subzonei nr. 3 a ZEL „Bălți” se desfășoară în cadrul proiectului „Susținerea dezvoltării sectorului privat și a procesului de atragere a investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord prin construcția rețelelor de apă și canalizare pentru subzona nr. 3 a ZEL «Bălți»”, înaintat de Primăria Bălți la cel de-al 2-lea Apel de propuneri de proiecte, lansat și organizat, în 2012, de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ADR Nord. Valoarea totală estimativă a proiectului este de 14,82 de milioane de lei, oferiți de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 11,85 de milioane de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate până la finele anului curent.