Prima   -  Noutăți - Impactul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, în proces de evaluare

Impactul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, în proces de evaluare

05.09.2014   2918 accesări   ADR Nord

Glodeni, 4-5 august 2014. Specialiști de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) evaluează impactul și durabilitatea proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, realizat de ADR Nord.

La vizita de monitorizare efectuată, joi și vineri, în preajma lacului relict La Fontal și la zimbrăria din Rezervația naturală de stat „Pădurea Domnească" participă Violeta Evtodienco, șefa Secției statistică regională din cadrul MDRC, și Rodica Rotari, consultant superior din cadrul aceleiași secții, precum și Constantin Bândiu, șeful Secției management proiecte din cadrul ADR Nord. Specialiștii MDRC și ADR Nord monitorizează efectuarea lucrărilor și bunurile achiziționate în cadrul proiectului.

După această vizită de evaluare, specialiștii MDRC urmează să elaboreze un raport de monitorizare și evaluare a impactului și a durabilității proiectului. Documentul va conține observații și recomandări de care se va ține cont în perioada de după realizarea acestui proiect, pentru a i se asigura durabilitatea, precum și în procesul de implementare a unor proiecte similare.

Proiectul conține două obiective: (1) zimbrăria și (2) popasul turistic La Fontal. Amintim că lucrările de construcție a unui foișor și a unei belvederi la zimbrăria de pe teritoriul rezervației au fost finalizate în noiembrie 2013.

Valoarea totală a proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”, înaintat de Consiliul raional Glodeni, este de 4,72 de milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. Finalizarea lucrărilor în cadrul proiectului se află pe ultima sută de metri, în luna octombrie curent urmând a fi organizată procedura de recepție obiectelor construite.