Prima   -  Noutăți - Agenția de Dezvoltare Regională Nord la 5 ani de activitate

Agenția de Dezvoltare Regională Nord la 5 ani de activitate

19.12.2014   3374 accesări  

S-au împlinit 5 ani de când, odată cu fondarea Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) au început să fie realizate primele proiecte de dezvoltare regională. De atunci, au trecut un an de pregătiri și încă 4 ani de multiple activități, timp în care ADR Nord a contribuit la creșterea condițiilor de trai pentru cetățenii din nordul Republicii Moldova.

Cu această ocazie, partenerii ADR Nord din cadrul Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Republica Letonia (VARAM) s-au aflat, în perioada 16-21 decembrie a.c., alături de noi, pentru a ne susține și a planifica împreună cu specialiștii ADR Nord viitoarele activități comune.

Vizita delegației letone în RDN s-a încheiat cu organizarea unei mese rotunde cu genericul „Agenția de Dezvoltare Regională Nord la 5 ani de activitate”. Evenimentul a avut loc vineri, 19 decembrie, în satul Corjeuți, raionul Briceni.

„Suntem recunoscători partenerilor noștri letoni pentru spijinul constant pe care ni-l oferă. Vizita delegației letone, cu ocazia celor 5 ani de la fondarea ADR Nord, este pentru noi o mare realizare și, totodată, un semnal foarte important. Am reușit să stabilim legături puternice de cooperare atât cu Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Republica Letonia, cât și cu mai multe administrații locale din Letonia”, susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

La eveniment au participat funcționari de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, parteneri ai ADR Nord, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai organizațiilor neguvernamentale, precum și o delegație din componența căreia au făcut parte funcționari de la Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Republica Letonă (VARAM) și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din Letonia.

În cadrul mesei rotunde au fost prezentate cele mai importante realizări ale ADR Nord, precum și domeniile în care Moldova și Letonia colaborează. Totodată, pentru anul 2015, au fost planificate un șir de activități comune moldo-letone.

Cu ocazia evenimentului de aniversare a celor 5 ani de activitate a ADR Nord, au fost anunțate rezultatele unui concurs de cartofi, iar partenerilor ADR Nord și agenților economici din regiune li s-au înmânat diplome.

Pe parcursul aflării delegației letone în RDN, raionul Edineț și districtul Daugavpils, raionul Florești și districtul Saldus, raionul Briceni și districtul Brocēni, Asociațiile obștești „Pro Cooperare Regională” și „Forumul Rural Leton” au semnat acorduri de colaborare.

Video: TVPrim.md