Prima   -  Noutăți - În raionul Florești a fost creat Comitetul director local în sectorul Managementului deșeurilor solide

În raionul Florești a fost creat Comitetul director local în sectorul Managementului deșeurilor solide

19.03.2015   2130 accesări   ADR Nord

Bălți, 18 martie 2015. A avut loc ședința de constituire a Comitetului Director Local (CDL) al proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) în sectorul de Managementului deșeurilor solide (MDS) în raionul Florești. CDL al proiectului va fi o platformă ce va asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectului „Îmbunătăţirea serviciilor de gestionare a deşeurilor solide în raionul Florești”, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

La ședință au participat Sergiu Cecan, șeful Direcției relații cu instituțiile de dezvoltare regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor; Ion Bodrug, director ADR Nord, Constantin Bândiu, șeful Secției managementul proiectelor din cadrul ADR Nord, Valentina Pleșca, consultant național superior în domeniul serviciilor publice locale (GIZ); Procopii Șura, vicepreședintele raionului Florești; Grigore Cojocaru, primarul or. Florești; Nicolae Rusu, administrator SA „Servicii Salubrizare Florești”, reprezentanți ai APL de nivel I și II, reprezentanți ai Inspecției Ecologice, ai Centrului de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de poliție, ai Secției Situații Excepționale din raionul Florești și reprezentantul Comitetului local de cetățeni din raionul Florești.

În cadrul ședinței a fost prezentat proiectul MSPL în sectorul MDS pentru raionul Florești, iar în baza Memorandumului de înțelegere aprobat la 16 decembrie 2014, de către părțile semnatare s-a discutat planul operațional de implementare a proiectului-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide în raionul Florești”.

Comitetul Director Local al Proiectului susmenționat va servi în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectului, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

În cadrul ședinței a fost prezentat proiectul MSPL în sectorul MDS pentru raionul Florești. În baza Memorandumului de înțelegere încheiat la 16 decembrie 2014, părțile semnatare au discutat planul operațional de implementare a proiectului-pilot „Îmbunătăţirea serviciilor de gestionare a deşeurilor solide în raionul Florești”. De asemenea, s-a discutat despre angajarea unui manager de proiect.

Conform regulamentului, președintele CDL a fost ales vicepreședintele raionului Florești Procopii Șura, vicepreședinte CDL a fost numit primarul orașului Florești Grigore Cojocaru, iar secretarul CDL a fost numită Aliona Manole, președintele sindicatului Educție și știință din raionul Florești.

Membrii Comitetului au examinat și aprobat Regulamentul de activitate al CDL. Participanții la eveniment au convenit să organizeze următoarea ședință în conformitate cu clauzele Regulamentului Director Local, după aprobarea finanțării acestui proiect.