Prima   -  Noutăți - La Costești, Râșcani, încep lucrările de extindere a rețelelor de canalizare

La Costești, Râșcani, încep lucrările de extindere a rețelelor de canalizare

19.06.2015   2351 accesări  

Rețelele de canalizare din Costești, Râșcani, vor fi extinse cu peste 11 km și va fi construită o stație de pompare a apelor uzate. Lucrările de construcție vor începe luni, 22 iunie a.c., în cadrul unui proiect-pilot realizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României şi Uniunea Europeană, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Joi, 18 iunie a.c., reprezentanții ADR Nord au efectuat o vizită de lucru la Costești, unde au organizat o ședină cu operatorul economic care va efectua lucrările, responsabilul tehnic și autorul de proiect. În cadrul ședinței, directorul SRL „Uralis”, Anatolie Alaiba, a prezentat graficul de execuție și planul de finanțare a lucrărilor în cadrul proiectului.

Valoarea totală a proiectului „Extinderea reţelelor de canalizare în orașul Costeşti”, finanțat din sursele externe menționate, se cifrează la 6,19 de milioane de lei. Acest proiect face parte din proiectul-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani" (20,84 de milioane de lei).