Prima   -  Noutăți - Impactul proiectului de la Parcul Industrial „Edineț”, în proces de evaluare

Impactul proiectului de la Parcul Industrial „Edineț”, în proces de evaluare

20.07.2015   2280 accesări   ADR Nord

Bălți, 17 iulie 2015. Specialiști de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) evaluează impactul și durabilitatea proiectului „Conectarea Parcului Industrial «Edineț» la infrastructura de acces și utilitățile publice”, realizat de ADR Nord.

Reuniți în incinta ADR Nord, șefa Secției statistică regională din cadrul MDRC, Violeta Evtodienco; șeful Serviciului managementul proiectelor din cadrul MDRC, Victor Caun; șeful Secției managementul proiectelor din cadrul ADR Nord, Constantin Bândiu; și consultantul Vasile Brașovschi de la Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au stabilit planul de evaluare a proiectului. Ulterior, membrii grupului de lucru s-au deplasat la Edineț, la locul realizării proiectului.

Specialiștii MDRC și ADR Nord, asistați de consultantul GIZ, au realizat interviuri cu antreprenorul lucrărilor de construcții, cu supraveghetorul tehnic, cu reprezentanții Primăriei orașului Edineț și ai Consiliului Raional Edineț, cu administrația Parcului Industrial „Edineț”. Ulterior, aceștia au vizitat parcul industrial, unde au discutat cu rezidenții.

În perioada următoare, specialiștii MDRC urmează să elaboreze un raport de monitorizare și evaluare a impactului și a durabilității proiectului. Documentul va conține observații și recomandări de care se va ține cont pe parcursul realizării proiectului și în perioada post-implementare a acestuia, pentru a i se asigura durabilitatea.

Valoarea totală estimativă a proiectului de conectare a Parcului Industrial „Edineț” la infrastructura de acces și utilitățile publice este de 12,37 de milioane de lei, mijloace financiare alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.