Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Lucrările de amenajare a teritoriului Parcului Industrial „Răut” decurg conform graficului
Lucrările de amenajare a teritoriului Parcului Industrial „Răut” decurg conform graficului
Tipar
18.05.2016   ADR Nord  Accesari: 289 

Lucrările de amenajare a teritoriului Parcului Industrial (PI) „Răut” din municipiul Bălți decurg conform graficului. O comisie specială formată din specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și directorul ADR Nord, Ion Bodrug, au efectuat marți, 17 mai, o vizită de monitorizare la fața locului, unde s-au întâlnit cu reprezentanții firmei Selinic-Cons, care realizează lucrările de amenajare, precum și cu reprezentanți ai Primăriei municipiului Bălți, care a înaintat proiectul de dezvoltare regională „Susținerea dezvoltării sectorului industrial în RDN prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare pentru Parcul Industrial pe teritoriul S.A. «Răut» din municipiul Bălți”.

Amintim că, potrivit proiectului tehnic prezentat în ianuarie a.c., pe teritoriul PI „Răut” vor fi amenajate parcările auto, rampele pentru containere de gunoi, pereurile în jurul clădirilor parcului și zonele de odihnă pentru muncitori. De asemenea, trotuarele de pe teritoriul parcului și din sectoarele adiacente vor fi pavate, vor fi renovate drumurile de pe teritoriul parcului și va fi reparat gardul din jurul parcului industrial, cu lungimea de 2,14 km.

La sfârșitul anului trecut, ADR Nord și firma Selinic-Cons, câștigătoarea licitației publice, au semnat contractul de execuție a lucrărilor la PI „Răut”, în valoare de 21,76 de milioane de lei, alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Precizăm că, în prezent, ADR Nord implementează cea de-a treia etapă a proiectului de la PI „Răut”. Anterior, în cadrul primelor două etape de realizare a proiectului, au fost construite rețele de apeduct externe, cu o lungime de 1,16 km (în valoare de 2,5 mln lei), a fost reabilitată și construită rețeaua de canalizare internă, cu o lungime totală de 1,19 km, și construită rețeaua de apeduct intern, cu o lungime de 2,17 km (în valoare de 2,24 de mln lei).

Valoarea totală a proiectului de la PI „Răut” se cifrează la 26,65 de milioane lei, alocați din sursele FNDR.

Amplasat în zona industrială a sectorului central din municipiul Bălți, pe o suprafață de 9,5 ha, PI „Răut”, administrat de S.A. „Răut”, a fost lansat în data de 25 iulie 2013. Aici se fabrică producție de menire tehnico-productivă, precum și mărfuri de larg consum. S.A. „Răut”, companie cu capital majoritar de stat, a fost înființată în anul 1944.


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Lucrările de amenajare a teritoriului Parcului Industrial „Răut” decurg conform graficului
Actualizat: 21.05.2018
Vizitatori: 623717
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus