Prima   -  Noutăți - Programul de instruire „Utilizarea statisticii regionale pentru planificare la nivel local și regional”

Programul de instruire „Utilizarea statisticii regionale pentru planificare la nivel local și regional”

02.06.2016   1185 accesări  

Bălți, 30-31 mai 2016. Importanța statisticii regionale în planificarea strategică și cele mai utile metode de analiză în planificarea strategică au fost prezentate și puse în discuție în cadrul Programului de instruire „Utilizarea statisticii regionale pentru planificare la nivel local și regional”. Evenimentul a avut loc în incinta hotelului VisPas, realizat în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova” (STATREG), implementat cu suportul Uniunii Europene.

Programul de instruire a fost organizat în scopul dezvoltării competențelor de utilizare avansată a statisticii regionale în planificarea strategică la nivel local și regional și vizează persoanele implicate în managementul politicilor publice, în special cele implicate în elaborarea strategiilor și programelor de dezvoltare locală și regională din cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord.

La instruiri au participat membrii grupului de lucru regional în domeniul dezvoltării infrastructurii de afaceri și în domeniul creșterii atractivității turistice din raioanele Regiunii.

Workshop-ul a demarat conform agendei cu prezentarea materialelor de instruire, care au oferit informații cu privire la procesele specifice ciclului politicilor publice, rolului și utilității analizei socio-economice în procesul de elaborare a unei politici publice, în particular a strategiei de dezvoltare regională/locală.

Principalele teme prezentate în cadrul workshop-ului au fost:

  • Importanța statisticii regionale în planificarea strategică;
  • Metode și tehnici de colectare a informației. Criterii de evaluare și selectare a surselor de informații și indicatori;
  • Definirea scopului și structurii analizei. Utilizarea diferitor metode de analiză în planificarea strategică. 

Seminarul a provocat discuții în rezultatul cărora au fost identificate propuneri constructive parvenite din partea membrilor grupurilor de lucru.

Menționăm că, în luna iulie a.c., urmează să fie organizată o sesiune de coaching pentru fiecare participant.