Prima   -  Noutăți - Impactul proiectului „Inaugurarea incubatorului de afaceri din comuna Larga – un factor important în activitățile privind măsurile active de ocupare a tineretului din regiune”, în proces de evaluare

Impactul proiectului „Inaugurarea incubatorului de afaceri din comuna Larga – un factor important în activitățile privind măsurile active de ocupare a tineretului din regiune”, în proces de evaluare

15.06.2016   1718 accesări   ADR Nord

Specialiști de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și consultanți din cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), evaluează impactul și durabilitatea proiectului „Inaugurarea incubatorului de afaceri din comuna Larga - un factor important în activitățile privind măsurile active de ocupare a tineretului din regiune”, realizat de ADR Nord în perioada anilor 2012-2013.

La vizita de monitorizare efectuată la Incubatorul de Afaceri Larga au participat Violeta Evtodienco, șefa Secției statistică regională din cadrul MDRC, și Victoria Ostap, specialist principal din cadrul aceleiași secții, precum și Constantin Bândiu, șeful Secției managementul proiectelor din cadrul ADR Nord. De asemenea, în procesul de evaluare a impactului proiectului sunt implicați și doi consultați naționali GIZ: Vasile Brașovschi, consultant național în domeniul monitorizării bazate pe rezultate și evaluare, și Angela Dumitrașco, consultant național superior în domeniul politicilor de dezvoltare regională, monitorizare bazată pe rezultate și evaluare.  Specialiștii MDRC, ADR Nord și consultanții GIZ monitorizează efectuarea lucrărilor și bunurile achiziționate în cadrul proiectului.

În rezultatul acestei evaluări, responsabilii de la MDRC urmează să elaboreze un raport de monitorizare și evaluare a impactului și a durabilităății proiectului. Documentul va conține observații și recomandări de care se va ține cont în procesul de implementare a unor proiecte similare.

Amintim că implementarea proiectului a fost finalizată către sfârșitul anului 2012. Pentru implementarea proiectului au fost alocați, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, 2.570.390 de lei. Valoarea totală a proiectului este de 4.846.000 de lei, diferența în raport cu banii din FNDR fiind contribuția comunei Larga. Proiectul se înscrie în prioritatea II din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - susținerea dezvoltării sectorului privat și a pieței forței de muncă.