Prima   -  Noutăți - Un program de instruire despre elaborarea proiectelor transfrontaliere va avea loc în Regiunea de Dezvoltare Nord

Un program de instruire despre elaborarea proiectelor transfrontaliere va avea loc în Regiunea de Dezvoltare Nord

27.10.2016   1565 accesări   ADR Nord

În curând vor fi lansate apelurile pentru propuneri de proiecte pentru programele de cooperarea transfrontalieră (CTF), prin intermediul noului Instrument European de Vecinătate (IEV), un buget de 15,4 miliarde € pentru statele din regiunea de vecinătate. Programele CTF sunt eligibile pentru Republica Moldova (Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 și Programul Transnațional Dunărea 2014-2020). 

În acest context, Agenția de Dezvoltare Austriacă în Republica Moldova în cooperare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor organizează un program de instruire privind ciclul managementului de proiecte transfrontaliere.

Acest program de instruire este conceput pentru a furniza informații practice cu privire la oportunitățile de finanțare în cadrul noilor programe transfrontaliere și de a îmbunătăți calitatea proiectelor transfrontaliere dezvoltate de beneficiarii din Republica Moldova.
Instruirea este dedicată  reprezentanţilor Autorităţilor Publice Locale de nivelurile I și II implicați în procesul de scriere şi / sau implementare a proiectelor, precum şi organizațiilor obștești din Republica Moldova.

În acest context, Agenția de Dezvoltare Regională Nord anunță organizarea unui seminar de instruire privind ciclul managementului de proiecte transfrontaliere, pentru autoritățile locale și reprezentanții organizațiilor obștești din Regiunea de Dezvoltare Nord.

Evenimentul va avea loc la Bălți în data de 8 noiembrie 2016, ora 10.00 (înregistrarea între orele 09:30-10:00), la sediul Asociației obștești „Pro-Business Nord”, str. 31 August 1989, 20 B.

Persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea odată cu expedierea chestionarului completat până în data de 01.11.2016 la e-mailul olesea.carabinovici@avensa.ro. Chestionarul precum și agenda evenimentului se găsesc mai jos.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm s-o contactaţi pe Olesea Carabinovici: tel. 068186986, (022) 87-21-83.