Prima   -  Noutăți - Locuitorii satului Țepilova, raionul Soroca, vor avea apă potabilă la robinete. Au demarat lucrările de construcție a apeductului și a sistemului de canalizare

Locuitorii satului Țepilova, raionul Soroca, vor avea apă potabilă la robinete. Au demarat lucrările de construcție a apeductului și a sistemului de canalizare

09.11.2016   3328 accesări   ADR Nord

Locuitorii satului Țepilova, raionul Soroca, vor avea condițiile necesare pentru a beneficia de apă potabilă la robinete. Lucrările de construcție a rețelei de aprovizionare cu apă și canalizare a localității au fost lansate marți, 8 noiembrie, în incinta Primăriei comunei Ocolina. Conform subproiectului, până la sfârșitul acestui an, în dependență de condițiile meteorologice, urmează să fie construiți 12,32 km de apeduct; un turn de apă cu capacitatea de 50 m3, un sistem autonom de canalizare pentru grădinița de copii și un sistem autonom de canalizare pentru școală.

Lucrările se desfășoară în cadrul subproiectului „Construcția rețelei de aprovizionare cu apă și canalizare în satul Țepilova”, parte a proiectului „Crearea condiţiilor de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare a locuitorilor comunelor Parcani, Ocolina şi Rădi Cereşnovăţ din raionul Soroca”.

Valorarea totală a lucrărilor care urmează a fi efectuate în cadrul subproiectului este de 3.900.800 de lei, alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.