Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / O nouă ședință a CDL pentru monitorizarea procesului de elaborare a studiului de fezabilitate și evaluare a impactului asupra mediului în patru raioane
O nouă ședință a CDL pentru monitorizarea procesului de elaborare a studiului de fezabilitate și evaluare a impactului asupra mediului în patru raioane
Tipar
04.04.2017   ADR Nord  Accesari: 322 

Luni, 3 aprilie, în incinta Consiliului Raional Dondușeni, a avut loc o nouă ședință a Comitetului director local (CDL) pentru monitorizarea procesului de elaborare a studiului de fezabilitate şi evaluare a impactului asupra mediului în procesul creării Sistemului de management integrat al deșeurilor (SMID) pentru Zona de management al deșeurilor nr. 8 în Republica Moldova (raioanele Briceni, Edineț, Ocnița şi Dondușeni).

CDL a întrunit reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerului Mediului, ADR Nord, autorități publice locale și experți. Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL), gestionat de GIZ.

Participanții la ședință au trecut în revistă activitățile desfășurate în perioada ianuarie-martie 2017 de către Primăriile orașelor Edienț, Briceni și Dondușeni, conform Deciziei CDL din 24 ianuarie 2017. În acest context, experta GIZ/MSPL Alina Oberdörfer s-a referit la mai multe aspecte, printre care și schimbarea destinației stației de transfer și sortare a deșeurilor de la Edineț.

Următoarea ședință a CDL va avea loc în luna mai, atunci când urmează a fi prezentate principalele prevederi ale studiului de fezabilitate pentru crearea SMID în Zona de management al deșeurilor nr. 8.

Menționăm că Regiunea de Dezvoltare Nord are un Program regional sectorial în domeniul Managementului deșeurilor solide, elaborat anterior cu suportul Uniunii Europene, acordat prin intermediul GIZ.


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / O nouă ședință a CDL pentru monitorizarea procesului de elaborare a studiului de fezabilitate și evaluare a impactului asupra mediului în patru raioane
Actualizat: 21.05.2018
Vizitatori: 623714
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus