Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Delegație din Ucraina a Euroregiunii „Nistru”, în vizită la ADR Nord
Delegație din Ucraina a Euroregiunii „Nistru”, în vizită la ADR Nord
Tipar
11.04.2017   ADR Nord  Accesari: 315 

O delegație din Ucraina a Euroregiunii „Nistru”, condusă de către președintele acesteia, Serghei Tatusiak, a efectuat miercuri, 12 aprilie, o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, cu sediul în municipiul Bălți. Reprezentanții euroregiunii și-au propus astfel să identifice potențiali parteneri și posibile domenii de colaborare cu aceștia. Vizita a fost facilitată de Consulatul Ucrainei la Bălți și a inclus în agendă și o întrevedere cu managerii Parcului Industrial „Răut”, unde ADR Nord implementează mai multe proiecte de dezvoltare regională.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, le-a mulțumit membrilor delegației Euroregiunii „Nistru” pentru interesul manifestat față de Regiunea de dezvoltare Nord a Republicii Moldova, felicitând poporul Ucrainei cu ocazia anulării regimului de vize în raport cu Uniunea Europeană. De asemenea, directorul Ion Bodrug le-a vorbit reprezentanților Euroregiunii „Nistru” despre specificul politicii de dezvoltare regională din țara noastră și, în particular, despre proiectele realizate de ADR Nord în cei șase ani de activitate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regionale și din surse externe.

Președintele Serghei Tatusiak și membrii delegației Euroregiunii „Nistru” au discutat cu directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și cu șefii secțiilor din cadrul Agenției despre oportunitățile pe care le pot oferi fondurile europene, precum și despre perspectivele de colaboare între subiecții Euroregiunii „Nistru”, structură ce contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și asociațiile obștești. În context, președintele Serghei Tatusiak a menționat că, printre prioritățile Euroregiunii „Nistru”, se numără susținerea întreprinderilor mici și mijlocii și crearea unei societăți civile active.

„Avem relații de colaborare cu mai multe țări, în special cu Republica Moldova. Dezvoltând relații de colaborare cu partenerii noștri din Polonia, România și Republica Moldova, putem atrage importante resurse financiare din fondurile europene. Suntem interesați de modelul de dezvoltare regională al Republicii Moldova. Este o formulă eficientă, care în Ucraina încă nu funcționează”, a menționat, în cadrul discuțiilor, președintele Serghei Tatusiak.

Euroregiunea „Nistru”, din care fac parte regiunea Viniţa (Ucraina) şi șapte raioane din Republica Moldova (Ocnița, Dondușeni, Soroca, Florești, Șoldănești, Rezina și Dubăsari), a fost creată la 11 aprilie 2012, în baza unui acord al autorităților locale din Republica Moldova și Ucraina. Teritoriul Euroregiunii „Nistru” este de 34.218 km2, unde locuiesc peste două milioane de oameni. Prin intermediul Euroregiunii „Nistru”, autoritățile regionale din cele două țări au posibilitate să obțină importante resurse financiare alocate de Uniunea Europeană în cadrul mai multor programe.


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Delegație din Ucraina a Euroregiunii „Nistru”, în vizită la ADR Nord
Actualizat: 21.05.2018
Vizitatori: 623714
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus