Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Planul de acţiuni privind implementarea „Strategiei naţionale de dezvoltare regională pentru anii 2016-2020”, aprobat de Guvern
Planul de acţiuni privind implementarea „Strategiei naţionale de dezvoltare regională pentru anii 2016-2020”, aprobat de Guvern
Tipar
09.06.2017   gov.md   Accesari: 162 

Peste 7 miliarde de lei vor fi investite în realizarea Planului de acţiuni privind implementarea „Strategiei naţionale de dezvoltare regională pentru anii 2016-2020", aprobat miercuri, 8 iunie, de Executiv.

Planul a fost elaborat în baza a trei obiective specifice: acces asigurat la servicii şi utilităţi publice calitative, creştere economică sustenabilă asigurată în regiuni şi  guvernanţă îmbunătăţită în domeniul dezvoltării regionale. Prin realizarea acestora, Guvernul îşi propune să asigure dezvoltarea echilibrată şi durabilă în toate regiunile de dezvoltare ale Republicii Moldova.

Acţiunile prevăzute în Plan vizează dezvoltarea infrastructurii de importanţă regională şi locală, a principiilor de regionalizare a serviciilor publice în domeniile gestionării deşeurilor solide şi alimentării cu apă şi canalizare, conceptualizarea reţelei de centre urbane. O atenţie sporită este acordată consolidării şi dezvoltării economiei regionale, a infrastructurii turistice în regiunile de dezvoltare, precum şi consolidării cadrului instituţional şi a potenţialului administrativ. De asemenea, Planul include acţiuni de eficientizare a sistemului de monitorizare şi evaluare a implementării Strategiei naţionale de dezvoltare regională pentru anii 2016­-2020.

Astfel, cea mai mare parte din buget va fi direcţionat pentru dezvoltarea infrastructurii de drumuri regionale și locale - 1,945 miliarde de lei, şi pentru sporirea eficienţei energetice a clădirilor publice - 469,1 de milioane de lei.

Un alt domeniu prioritar vizează turismul. 146,7 de milioane de lei sunt destinate pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a serviciilor de turism. Iar pentru dezvoltarea, modernizarea şi/sau crearea infrastructurii de gestionare a deşeurilor solide vor fi cheltuite 109,72 de milioane de lei.

Finanţarea acţiunilor din Plan se va efectua din contul şi în limita mijloacelor financiare aprobate anual în bugetul public naţional, precum şi din alte surse, în condiţiile legislaţiei.

 

 


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Planul de acţiuni privind implementarea „Strategiei naţionale de dezvoltare regională pentru anii 2016-2020”, aprobat de Guvern
Actualizat: 24.05.2018
Vizitatori: 625891
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus