Prima   -  Noutăți - Lucrările de eficientizare energetică a Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul de Sănătate Edineț” încep săptămâna viitoare

Lucrările de eficientizare energetică a Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul de Sănătate Edineț” încep săptămâna viitoare

23.06.2017   1910 accesări   ADR Nord

Edineț, 23 iunie 2017. Părțile implicate în procesul de realizare a proiectului „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției Medico-Sanitare Publice «Centrul de Sănătate Edineț»”, realizat de ADR Nord, s-au reunit în incinta Consiliului raional Edineț, unde au participat la o ședință de coordonare a lucrărilor de eficientizare energetică a clădirii instituției medicale din municipiul Edineț.

La ședință au participat specialiști din cadrul ADR Nord, managerul de proiect, reprezentantul instituției de proiectare și reprezentanți ai instituțiilor desconcentrate din teritoriu.

Lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului vor demara săptămâna viitoare și vor fi executate, în decurs de 12 luni, de SC Plastexim Nord SRL. Supravegherea tehnică a lucrărilor va fi asigurată de Întreprinderea Municipală Direcția Construcții Capitale Comanditar Unic (ÎMDCC CU) din mun. Bălți.

Prin acest proiect se urmărește crearea condițiilor optime pentru prestarea serviciilor medicale de calitate în incinta Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul de Sănătate Edineț”, aplicând tehnologii energo-eficiente. Astfel, implementarea acestui proiect va contribui la utilizarea eficientă a cheltuielilor operaționale pentru întreținerea instituției medicale, precum și la dezvoltarea capacităților angajaților în domeniul asigurării eficienței energetice a edificiului renovat.

Valoarea totală a proiectului este de 9.692.640 de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 4.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017.