Prima   -  Noutăți - Ședință de coordonare a lucrărilor de construcție-montaj a unui apeduct la Băhrinești

Ședință de coordonare a lucrărilor de construcție-montaj a unui apeduct la Băhrinești

21.07.2017   740 Accesări   ADR Nord

Părțile implicate în procesul de realizare a proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, realizat de ADR Nord, s-au reunit vineri, 21 iulie, în incinta Primăriei satului Băhrinești, unde au participat la o ședință de coordonare a lucrărilor de asigurare a accesului la apă și sanitație, planificate în cadrul unui subproiect ce va fi implementat în raza satului Băhrinești.

În urma licitațiilor organizate pentru îndeplinirea lucrărilor de construcție în cadrul subproiectului „Constructia rețelelor de apeduct în teritoriul satului Băhrinești, raionul Floresti, cu conectarea la două puncte de racordare, amplasate în orașul Mărculești și satul Lunga”, a fost contractat operatorul economic SRL „Polimer Gaz Conducte”, iar pentru supraveghere tehnică - SRL „Loriconstruct”. Lucrările de construcție-montaj în cadrul subproiectului urmează a fi executate în decurs de șapte luni.

În urma implementării subproiectului, satul Băhrinești va avea un apeduct cu lungimea de 28,2 km, creându-se condiții de conectare la apeduct pentru 450 de gospodării. Prestarea serviciului de alimentare cu apă va fi oferită de SA „Servicii Comunale Florești”.

Obiectivul proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca” este asigurarea accesului la servicii de apă de calitate pentru aproximativ 10.300 de persoane din 10 localităţi rurale din raioanele Florești și Soroca. Totodată, se urmărește crearea unui serviciu performant de aprovizionare cu apă potabilă pentru populația din localitățile beneficiare. Este vorba de satele Băhrinești, Cuhureștii de Sus, Cuhureștii de Jos, Târgul Vertiujeni, Vertiujeni, Japca, Zăluceni, Ţipordei, Nicolaevca, Unchiteşti și Făgădău.

Valoarea totală a proiectului este de 66,08 de milioane de lei, din care 29,90 de milioane de lei solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Totodată, 29,9 de milioane de lei reprezintă o investiție oferită prin intermediul Proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Moldova (ApaSan), iar aproximativ 6 milioane de lei - contribuția populației beneficiare. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat, în cadrul ședinței din 27 martie 2017, alocarea, din FNDR, a 6 milioane de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului curent.

La ședința organizată în incinta Primăriei satului Băhrinești au participat specialiști din cadrul ADR Nord, reprezentanți ai ApaSan, managerul de proiect, reprezentantul instituției de proiectare și reprezentanți ai instituțiilor desconcentrate din teritoriu.

 
Arrow Prev

      

   

Arrow Next