Prima   -  Noutăți - INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA. Lansarea proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”

INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA. Lansarea proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”

10.08.2017   1181 accesări   ADR Nord

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord invită instituțiile mass-media la ceremonia de lansare a proiectului de dezvoltare regională „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”.

Evenimentul va avea loc vineri, 11 august 2017, ora 09.30, în incinta Casei de cultură din satul Băhrinești, raionul Florești, unde vor ține discursuri ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca; președintele raionului Florești, Ștefan Paniș; coordonatorul național de programe în cadrul Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), Andrei Cantemir; și primarul satului Băhrinești, Feodosia Bunescu. După ceremonia de semnarea a contractului de finanțare în cadrul proiectului, participanții la eveniment se vor deplasa pe șantier, aflat pe teritoriul satului Băhrinești.

În urma implementării subproiectului „Constructia rețelelor de apeduct în teritoriul satului Băhrinești, raionul Floresti, cu conectarea la două puncte de racordare”, satul Băhrinești va avea un apeduct cu lungimea de 28,2 km, creându-se condiții de conectare la apeduct pentru 450 de gospodării. Prestarea serviciului de alimentare cu apă va fi oferită de S.A. „Servicii Comunale Florești”.

Obiectivul proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca” este asigurarea accesului la servicii de apă de calitate pentru aproximativ 10.300 de persoane din 10 localităţi rurale din raioanele Florești și Soroca. Totodată, se urmărește crearea unui serviciu performant de aprovizionare cu apă potabilă pentru populația din localitățile beneficiare. Este vorba de satele Băhrinești, Cuhureștii de Sus, Cuhureștii de Jos, Târgul Vertiujeni, Vertiujeni, Japca, Zăluceni, Ţipordei, Nicolaevca, Unchiteşti și Făgădău.

Valoarea totală a proiectului este de 66,08 de milioane de lei, din care 29,90 de milioane de lei solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Totodată, 29,9 de milioane de lei reprezintă o investiție oferită prin intermediul Proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Moldova (ApaSan), iar aproximativ 6 milioane de lei - contribuția populației beneficiare. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat, în cadrul ședinței din 27 martie 2017, alocarea, din FNDR, a 6 milioane de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului curent.

Pentru mai multe detalii, contactați: Ecaterina Grigorean, ofițer de presă, MADRM, tel: (22) 20-45-82, e-mail serviciuldepresa@mdrc.gov.md; Ion Urușciuc, specialist în comunicare, ADR Nord, tel: (231) 2-96-82, e-mail comunicare@adrnord.md.