Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Vizite de monitorizare la proiectele de eficiență energetică, în raioanele Drochia, Edineț și Briceni
Vizite de monitorizare la proiectele de eficiență energetică, în raioanele Drochia, Edineț și Briceni
Tipar
11.10.2017   ADR Nord  Accesari: 273 

Evoluția implementării a trei proiecte de eficiență energetică în raioanele Drochia, Edineț și Briceni au fost monitorizate miercuri, 11 octombrie, de către directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu. Este vorba de proiectele „Renovarea centrului de sănătate Drochia «Anatolie Manziuc» prin eficientizare energetică”, „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției Medico-Sanitare Publice «Centrul de Sănătate Edineț»” și „Asigurarea eficienței energetice a clădirii Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, raionul Briceni”, toate trei lansate în acest an.

Proiectul de la Drochia va contribui la eficientizarea energetică a clădirii Centrului de sănătate cu 21,4% anual, precum și la îmbunatăţirea serviciilor de diagnosticare medicală și ameliorare a indicatorilor de sănătate în regiune. De asemenea, va promova şi spori nivelul de conştientizare a beneficiarilor proiectului în privința eficienţei energetice. În cadrul proiectului sunt efectuate lucrări de termoizolare a pereților și de construcție a acoperișului. Valoarea lucrărilor de construcție-montaj se cifrează la 9.666.263 de lei, solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 4.000.000 de lei pentru lucrările planificate pentru anul 2017.

Proiectul de la Edineț va contribui la utilizarea eficientă a cheltuielilor operaționale pentru întreținerea Centrului medicilor de familie, precum și la dezvoltarea capacităților angajaților în domeniul asigurării eficienței energetice a edificiului renovat. În prezent, sunt efectuate lucrări de termoizolare a pereților și de construcție a acoperișului. Valoarea totală a proiectului este de 9.692.640 de lei, solicitați din FNDR. CNCDR a aprobat alocarea a 4.000.000 de lei pentru lucrările planificate pentru anul 2017.

Proiectul din Grimăncăuți, Briceni, va contribui la reducerea consumului de energie termică a școlii sportive, prin renovare şi termoizolare. Totodată, prin instalarea sistemelor electrice, de iluminare, încălzire şi ventilare moderne vor fi reduse cheltuielile operaţionale pentru întreținerea edificiului. Astfel, vor fi create condiţii optime pentru tinerii sportivi, utilizând tehnologii energo-eficiente. Actualmente, sunt efectuate lucrări de termoizolare a pereților și de construcție a acoperișului. Valoarea totală a proiectului este de 4.039.2550 de lei, solicitați din FNDR. CNCDR a aprobat alocarea a 3.000.000 de lei pentru lucrările planificate pentru anul 2017.

Părțile implicate în realizarea celor trei proiecte de eficiență energetică au precizat că lucrările de construcție-montaj decurg conform graficelor de execuție, iar antreprenorii au dat asigurări că acestea vor fi executate în termenii stabiliți și conform standardelor de calitate.


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Vizite de monitorizare la proiectele de eficiență energetică, în raioanele Drochia, Edineț și Briceni
Actualizat: 21.03.2018
Vizitatori: 579702
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus