Prima   -  Noutăți - Comunicatorii MADRM și ADR-urilor au învățat despre tehnici de design, machetare și vizualizare a informației

Comunicatorii MADRM și ADR-urilor au învățat despre tehnici de design, machetare și vizualizare a informației

13.12.2017   1687 accesări   MSPL

Specialiștii în comunicare din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) au participat la un atelier de lucru, care a avut drept tematică „Tehnici de design, machetare și vizualizare a informației și datelor”.

Pe parcursul celor două zile, 12-13 decembrie, Corneliu Comendant, instructorul și facilitatorul sesiunii de instruire, le-a vorbit participanților despre cele mai noi tehnici de design. De asemenea, au fost explicate principiile de bază privind pregătirea conținutului pentru machetare, elaborarea infograficelor, prelucrarea fotografiilor și metode inovative de vizualizare a informației și datelor.

Natalia Cojocaru, specialistă în comunicare, ADR Centru: „Am învățat multe în aceste două zile, rămâne doar să exersăm mult pentru a putea lucra ușor în programele învățate. Acest curs m-a provocat să descopăr în mine noi îndemânări. Abilitățile de prezentare ale trainerului, formatul cursului și interesul participanților au făcut ca acest curs să devină o experiență interesantă pentru mine”.

Ion Urușciuc, specialist în comunicare, ADR Nord: „Un seminar de instruire pe care mi-l doream de mai mult timp. Această combinație de geometrie și comunicare este foarte utilă atunci când îți pui problema CUM să transmiți mesajul, nu doar CE mesaj să comunici. Or, în cazul elaborării unor materiale promoționale, felul cum este prezentată informația poate facilita sau chiar decide perceperea acesteia”.

Atelierul de lucru a servit drept activitate pentru edificarea capacităților de comunicare pentru angajații MADRM și ADR-uri. Evenimentul a fost organizat și susținut în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

* * *
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 
Arrow Prev

   

  

Arrow Next