Prima   -  Noutăți - Seminar de instruire despre procedurile de achiziții publice pentru reprezentanții Autorităților Publice Locale, organizat în cadrul proiectului MSPL

Seminar de instruire despre procedurile de achiziții publice pentru reprezentanții Autorităților Publice Locale, organizat în cadrul proiectului MSPL

31.01.2018   1266 accesări   MSPL

Procedurile de achiziții publice a fost subiectul unui seminar de instruire organizat în cadrul proiectului proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) pentru reprezentanții Autorităților Publice Locale (APL). Miercuri, 31 ianuarie, reprezentanții APL de nivelurile I și II s-au familiarizat cu procedurile de achiziții publice în conformitate cu standardele Uniunii Europene, precum și cu rolul Grupului de lucru în cadrul procesului de achiziții publice.

Evenimentul a fost deschis de către dna Valentina Pleșca, Consultant Național Superior GIZ/MSPL în domeniul serviciilor publice locale: „Scopul acestui eveniment este instruirea membrilor grupului de lucru în achiziții publice cu privire la procedurile Uniunii Europene în acest domeniu, precum și responsabilizarea tuturor celor implicați în acest proces amplu. De rezultatul grupului de lucru depinde implementarea cu succes a proiectelor comune. Este nevoie ca mijloacele financiare alocate să fie utilizate corect, transparent și eficient”.

Cursul de instruire a fost moderat de un expert internațional în domeniul achizițiilor publice din România, Adrian Mihailescu, care a prezentat informații și studii de caz cu privire la cadrul general și aspectele de bază a procedurilor de achiziții publice, criteriile de selecție și cele de atribuire, precum și aspectele contractuale.

Participanți la eveniment au fost peste 45 de reprezentanți ai APL de nivelurile I și II din Regiunile de Dezvoltare Nord, Centru și Sud ale Republicii Moldova.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).