Prima   -  Noutăți - Două noi proceduri de licitații publice, desfășurate la ADR Nord

Două noi proceduri de licitații publice, desfășurate la ADR Nord

05.03.2018   2707 accesări   ADR Nord

ADR Nord, în calitate de autoritate contractantă, a desfășurat luni, 5 martie, două noi proceduri de licitații publice privind contractarea serviciilor de proiectare investiții în domeniul creșterii eficienței energetice pentru Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți (Lot NE 1), Instituția Publică Gimnaziul „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei (Lot NE 2) și contractarea serviciilor de elaborare a proiectului tehnic de execuție pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă în localitățile Fălești (Lot NA 1), Drochia (Lot NA 2), Edineț (Lot NA 3).

Astfel, pentru licitația privind aprovizionarea cu apă și canalizare pentru localitățile sus-menționate au fost înregistrate 2 oferte, iar pentru contractarea serviciilor de proiectare investiții în domeniul creșterii eficienței energetice nu a fost prezentată nici o ofertă. Comisia de evaluare urmează să analizeze fiecare ofertă în parte și să desemneze antreprenorul care urmează să execute lucrările prevăzute.

În cazul procedurii privind eficiența energetică se vor studia care au fost principalele impedimente ce au stat la baza neprezentării ofertelor, dat fiind faptul că scrisori de solicitare a documentație au fost 11 la număr. Procedura urmează a fi anulată și lansată repetat.

Juristul ADR Nord, Ion Iliev, desemnat președinte al comisiei de evaluare a ofertelor, a deschis licitația, indicând scopul acesteia și prezentând succint datele tehnice ale lucrărilor supuse licitației. Totodată, a dat citire componenței grupului de lucru și a menționat că  toate procedurile de achiziții publice care vor fi organizate de ADR Nord pentru valorificarea mijloacelor financiare din Acordurile de Finanțare semnate între Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și ADR-uri se vor desfășura conform Regulamentului GIZ în domeniul Achizițiilor Publice.

Procedura de atribuire a contractului de achiziții publice va respecta cu strictețe regulile stabilite în prezentul Regulament (GIZ PRAG) elaborat în baza prevederile Ghidului practic PRAG al UE (versiunea din ianuarie 2016) pentru contractele de servicii și contractele de lucrări. Respectarea acestor reguli asigură alegerea obiectivă, transparentă și nediscriminatorie a contractanților cu ofertele competitive la cel mai bun raport preț-calitate sau cel mai bun preț, respectând, totodată, eficiența utilizării fondurilor publice.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase