Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Șase orașe din țara noastră vor beneficia de circa 200 mii de euro pentru revitalizarea urbană
Șase orașe din țara noastră vor beneficia de circa 200 mii de euro pentru revitalizarea urbană
Tipar
30.03.2018   MADRM   Accesari: 233 

Guvernul Poloniei va oferi un grant de circa 200 mii de euro pentru realizarea, în șase  orașe din țara noastră, a proiectelor-pilot în domeniul revitalizării urbană, iar alte opt orașe vor beneficia de asistență tehnică pentru a dezvolta proiecte investiționale în acest sens. Experți polonezi care au vizitat recent Republica Moldova au discutat cu autoritățile centrale și locale despre dezvoltarea urbană integrată și durabilă, au efectuat un schimb de experiență în domeniu și au nominalizat proiectele ce au vor beneficia de finanțare de la Guvernul Poloniei, în urma organizării unui concurs de proiecte.

„Cele șase orașe selectate pentru această etapă sunt: Ocnița, Comrat, Cimișlia, Ungheni, Bălți și Edineț. Pentru a beneficia de resursele financiare planificate, aplicanții urmează să îndeplinească, până în data de 2 aprilie 2018, un șir de condiții, stabilite de experții tehnici”, a subliniat Dorin Andros, secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit oficialului, în orașele nominalizate vor fi realizate proiecte ce vor spori incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale și vor îmbunătăți condițiile de trai pentru cetățeni.

Proiectul „Sprijinirea administrației publice în R. Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și durabilă pentru anii 2017-2019” derulează în toate regiunile de dezvoltare, în mai multe etape.

Scopul este de a crea un sistem eficient de sprijin pentru dezvoltarea urbană. Astfel, la nivel național și regional este oferită asistență tehnică și consiliere din perspectiva politicilor publice pentru a dezvolta instrumente și mecanisme dedicate dezvoltării orașelor, precum și implementarea acestora. De asemenea, sunt dezvoltate capacitățile autorităților locale pentru  a elabora programe de revitalizare urbană, atragere a investițiilor și implementare a proiectelor, în acest sens.

Participanții în proiect beneficiază de instruiri, vizite de studiu în Polonia, consiliere din partea experților polonezi pentru a  dezvolta un sistem operațional funcțional pentru o dezvoltare urbană dinamică și revitalizarea orașelor.


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Șase orașe din țara noastră vor beneficia de circa 200 mii de euro pentru revitalizarea urbană
Actualizat: 20.04.2018
Vizitatori: 601855
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus