Prima   -  Noutăți - Proiectele implementate de ADR Nord din banii poporului ceh, monitorizate de Ambasada Republicii Cehe la Chișinău și Agenția Cehă pentru Dezvoltare

Proiectele implementate de ADR Nord din banii poporului ceh, monitorizate de Ambasada Republicii Cehe la Chișinău și Agenția Cehă pentru Dezvoltare

23.04.2018   1784 accesări   ADR Nord

Daniela Dragalin, reprezentantă a Ambasadei Republicii Cehe în Chișinău, și Jana Kačírková, reprezentantă a Agenției Cehe pentru Dezvoltare, au efectuat luni, 23 aprilie, o vizită la ADR Nord, pentru a se documenta în privința proiectelor implementate de Agenție din banii poporului ceh.

În cadrul unei ședințe în incinta Agenției, Daniela Dragalin și Jana Kačírková au discutat cu directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, și șefii de secții din cadrul Agenției despre colaborarea ADR Nord cu partenerii cehi în cadrul proiectelor comune. În context, directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, a menționat că poate oferi doar exemple pozitive atunci când vine vorba de colaborarea cu partenerii cehi.

„Am început să colaborăm în anul 2011, atunci când politica de dezvoltare regională în Republica Moldova se afla la început de cale. De atunci, trei ani la rând am fost beneficiari de granturi mici din partea Ambasadei Cehiei în Republica Moldova. Este vorba de proiecte importante pentru dezvoltarea regională, prin intermediul cărora am elaborat broșuri despre esența studiului de fezabilitate, analiza cost-beneficiu, precum și un program modern de planificare geospațială. Este important că unele din aceste proiecte-pilot au fost preluate și implementate la centrul și sudul Moldovei. În prezent, cu sprijinul partenerilor cehi, implementăm un proiect de dezvoltare a afacerilor în regiune și un proiect prin care vom elabora strategia și planul de acțiuni în domeniul specializării regionale”, a relevat directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, mulțumind partenerilor cehi pentru buna colaborare.

La rândul lor, Daniela Dragalin și Jana Kačírková au reiterat disponibilitatea Ambasadei Republicii Cehe la Chișinău și Agenției Cehe pentru Dezvoltare de a susține ADR Nord în promovarea politicii de dezvoltare regională și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățeni.

În prezent, Guvernul Cehiei finanțează proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei”, implementat de Organizația cehă People in Need Moldova în parteneriat cu ADR Nord şi Asociaţie obştească „Pro Cooperare Regională”, al cărui buget se cifrează la 555.000 de euro. În cadrul acestui proiect, în incinta ADR Nord se planifică a inaugurarea Centrului de informare pentru autoritățile publice locale și întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea de Dezvoltare Nord. De asemenea, și Agenția Cehă pentru Dezvoltare a finanțat implementarea proiectului „Elaborarea strategiei și planului de acțiuni în domeniul specializării regionale în Regiunea Nord, Moldova”, realizat de ADR Nord și Royal HaskoningDHV. Bugetul acestui proiect se cifrează la 23.500 de euro.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase