Prima   -  Noutăți - Două proceduri repetate de licitații publice și una nouă, desfășurate la ADR Nord

Două proceduri repetate de licitații publice și una nouă, desfășurate la ADR Nord

15.05.2018   2341 accesări   ADR Nord

ADR Nord, în calitate de autoritate contractantă, a desfășurat marți, 15 mai, două proceduri de licitații publice repetate privind contractarea serviciilor de elaborare a proiectului tehnic de execuție pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă în localitățile Fălești (Lot NA 1), Edineț (Lot NA 3) și contractarea serviciilor de proiectare a investițiilor în domeniul creșterii eficienței energetice pentru Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți (Lot NE 1), Instituția Publică Gimnaziul „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei (Lot NE 2). Totodată, a fost desfășurată o nouă procedură de licitație privind contractarea serviciilor de elaborare a proiectului tehnic de execuție de îmbunătățire a sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în localitățile Păscăuți, Damașcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani (Lot NA1).

Astfel, pentru licitația privind aprovizionarea cu apă și canalizare pentru Fălești au fost înregistrate 3 oferte, iar pentru Edineț  2.

Pentru contractarea repetată a serviciilor de proiectare investiții în domeniul creșterii eficienței energetice nu a fost prezentată nici o ofertă. Comisia de evaluare urmează să analizeze fiecare ofertă în parte și să desemneze antreprenorul care va presta serviciile. Vor fi studiate care au fost impedimentele ce au stat la baza neprezentării ofertelor, dat fiind faptul că scrisori de solicitare a documentație au fost 5, iar la procedura din 5 martie – 11 la număr. Procedura urmează a fi anulată și lansată din nou.

Pentru licitația publică privind contractarea serviciilor de elaborare a proiectului tehnic de execuție de îmbunătățire a sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în localitățile Păscăuți, Damașcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani au fost înregistrate 3 oferte.

Juristul ADR Nord, Ion Iliev, desemnat președinte al comisiei de evaluare a ofertelor, a deschis procedurile de licitație, indicând scopul acestora. Totodată, a menționat că  toate procedurile de achiziții publice care vor fi organizate de ADR Nord pentru valorificarea mijloacelor financiare din Acordurile de Finanțare semnate între Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și ADR-uri se vor desfășura conform Regulamentului GIZ în domeniul Achizițiilor Publice.

Procedura de atribuire a contractelor de achiziții publice va respecta regulile stabilite în prezentul Regulament (GIZ PRAG) elaborat în baza prevederilor Ghidului practic PRAG al UE (versiunea din ianuarie 2016) pentru contractele de servicii și contractele de lucrări. Respectarea acestor reguli asigură alegerea obiectivă, transparentă și nediscriminatorie a contractanților cu oferte competitive la cel mai bun raport preț-calitate sau cel mai bun preț, respectând, totodată, eficiența utilizării fondurilor publice.

Aceste proiecte sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase