Prima   -  Noutăți - Comitetul director local al proiectului de aprovizionare cu apă și canalizare din raionul Râșcani, finanțat de UE, a aprobat planul de activități pentru trimestrul III

Comitetul director local al proiectului de aprovizionare cu apă și canalizare din raionul Râșcani, finanțat de UE, a aprobat planul de activități pentru trimestrul III

18.07.2018   131 Accesări  

Comitetul director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Păscăuți, Dămășcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani” s-a întrunit marți, 17 iulie a.c., în cadrul celei de-a doua ședințe. La ședință a fost prezentat raportul de progres al proiectului pentru trimestrul al II-lea și actualizat și aprobat planul de implementare a proiectului pentru trimestrul al III-lea.

Ședința a fost prezidată de Zinaida Tcaci, președinta CDL a proiectului, vicepreședintă a raionului Râșcani. Președinta CDL a salutat prezența la întrunire a membrilor Comitetului și a menționat necesitatea participării active a fiecărei părți interesate în realizarea cu succes a proiectului de aprovizionare cu apă și canalizare (AAC).

Membrii CDL au lucrat în comun asupra planului de activități pentru trimestrul al III-lea, actualizând totodată planul de implementare a proiectului. De asemenea, membrii CDL au audiat raportul pentru trimestrul al II-lea al proiectului. În acest context, Ion Costețchi, vicepreședintele CDL și managerul local al proiectului, s-a referit la principalele sarcini îndeplinite în decursul lunilor aprilie-iunie a.c. În cadrul unei dezbateri, membrii CDL au apreciat procesul de implementare a activităților și rezultatele obținute. Totodată, au fost analizate un șir de probleme și riscuri.

În urma realizării proiectului, în cele șase sate din raionul Râșcani vor fi construite 19,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și 40 km de rețele de canalizare. De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 km. Totodată, în cadrul proiectului de AAC din cele șase sate vor fi construite 3 stații de epurare a apelor uzate, 1 stație de tratare a apei potabile și 1 stație de pompare pentru 28 de localități din raionul Râșcani.

Acest CDL a fost creat ca să ofere soluții pentru problemele ce ar putea apărea pe parcursul implementării proiectului și, totodată, să ofere mai multă responsabilitate părților implicate la nivel local.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Păscăuți, Dămășcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ADR Nord și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 
Arrow Prev

      

        

Arrow Next