Prima   -  Noutăți - Au fost finalizate lucrările în cadrul proiectului „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera”

Au fost finalizate lucrările în cadrul proiectului „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera”

21.09.2018   581 Accesări  

Joi, 20 septembrie a.c., în orașul Otaci, a avut loc evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera”. Prin intermediul noului Centru, autoritățile locale își propun să ofere, pe termen lung, o soluție curentă pentru problemele de integrare a tinerilor.

Autoritățile publice locale, reprezentanții ADR Nord și responsabilii de construcția edificiului au analizat calitatea lucrărilor executate.

Pentru lucrările efectuate în cadrul proiectului „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera”, lansat în anul 2014, Fondul Național pentru Dezvoltare Regională a alocat 26,946 milioane de lei. Lucrările de construcție au fost executate de S.R.L. „Agentinter”. Operatorul economic a efectuat lucrări de construcție a Centrului și de amenajare a terenului sportiv. Menționăm că, în anul 2009, lucrările de construcție a Centrului au fost stopate din lipsă de surse financiare. În perioada următoare, autoritățile publice locale urmează să identifice noi surse de finanțare pentru finisarea Centrului.

Oraşul Otaci şi localităţile limitrofe acestuia se află la frontiera cu Ucraina. Acest fapt poate contribui în mod direct la dezvoltarea economică a zonei, însă această oportunitate geografică nu a fost până în prezent valorificată pe deplin. Grație noului Centru, beneficiarii proiectului, în special tinerii, vor avea noi oportunităţi de dezvoltare.

 
Arrow Prev

      

   

Arrow Next