Prima   -  Noutăți - Specialiștii ADR Nord au monitorizat procesul de executare a lucrărilor în cadrul a două proiecte de aprovizionare cu apă în raioanele Florești și Soroca

Specialiștii ADR Nord au monitorizat procesul de executare a lucrărilor în cadrul a două proiecte de aprovizionare cu apă în raioanele Florești și Soroca

27.09.2018   813 accesări  

Specialiștii în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor ai ADR Nord au efectuat miercuri, 26 septembrie a.c., o vizită de monitorizare pe șantierele din localitățile Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos, raionul Florești, și Parcani, raionul Soroca, unde se desfășoară lucrări de construcție-montaj a sistemelor de aprovizionare cu apă. La Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos, lucrările sunt executate în cadrul proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, iar la Parcani  în cadrul proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca”.

În cadrul vizitelor pe șantiere au fost puse în discuție aspecte ale procesului de implementare a proiectului ce țin de graficul de execuție a lucrărilor de construcție-montaj, materialele de construcție, verificarea cărții tehnice la șantier etc. Totodată, s-a mai discutat și despre unele provocări ce apar la diferite etape de implementare a celor două proiecte și modalitățile de soluționare a lor.

Bugetul total al proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca” se cifrează la 66,08 de milioane de lei, din care 29,90 de milioane de lei sunt solicitați din sursele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), iar 29,92 milioane de lei reprezintă cofinanțarea ApaSan. Totodată, 4,73milioane de lei din bugetul total al proiectului reprezintă contribuția populației beneficiare, 1,42 milioane de lei - contribuția Servicii Comunale Florești, viitor operator al sistemelor, și 0,417 milioane de lei  contribuția administrațiilor publice locale.

Valoarea totală a proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca” este de 23,53 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR.