Prima   -  Noutăți - Audieri publice la Edineț. A fost dezbătut capitolul „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a municipiului

Audieri publice la Edineț. A fost dezbătut capitolul „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a municipiului

21.11.2018   2159 accesări  

Miercuri, 21 noiembrie a.c., în incinta Primăriei municipiului Edineț au avut loc audieri publice pe marginea capitolului „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a municipiului, actualizat în contextul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț”, finanțat de Uniunea Europeană.

La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului local, primăriei municipiului Edineț, instituțiilor publice, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), membrii GLPS, președinții comisiilor de specialitate din cadrul CL Edineț, reprezentanți ai societății civile din municipiul Edineț, echipa de experți GFA și BCI.

În cadrul consultărilor publice pe marginea capitolului „Apă și canalizare” din strategia menționată au fost prezentate concluziilor analizei diagnostice privind dezvoltarea sectorului în municipiului Edineț, precum și un șir de recomandări privind dezvoltarea sectorului AAC din municipiu pentru perioada 2018-2025.

Proiectul capitolului „Apă și Canalizare” din Strategia menționată va fi prezentat la o ședință a Consiliului municipal Edineț în vederea aprobării finale. În cadrul Consiliului local Fălești urmează a fi creat un grup de lucru pentru monitorizarea implementării capitolului respectiv.

Amintim că, în luna august a.c., audieri similare au fost organizate și pe marginea capitolului „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului Edineț.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC). În urma realizării acestui proiect, rețelele de alimentare cu apă din Edineț vor fi extinse cu 4,5 km, iar 22,9 km vor fi reabilitate. La sistemul de alimentare cu apă urmează să fie conectați peste 3.300 de locuitori ai municipiului Edineț.