Prima   -  Noutăți - Renovarea Centrului de sănătate Edineț: A fost valorificat circa 70% din bugetul proiectului

Renovarea Centrului de sănătate Edineț: A fost valorificat circa 70% din bugetul proiectului

07.12.2018   1894 accesări  

Grație unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord, Centrul de sănătate Edineț va deveni eficient din punct de vedere energetic. Până în prezent, pentru lucrările de renovare a instituției medicale din Edineț au fost valorificați 6,14 milioane de lei (69%) din bugetul total de 8,9 milioane de lei, solicitat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

Miercuri, 5 decembrie, directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, și specialiști în implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției s-au deplasat la fața locului pentru a se documenta în privința măsurilor luate în vederea conservării șantierului pe timp de iarnă.

Lansat în 2017, proiectul „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției medico-sanitare publice «Centrul de sănătate Edineț»” va contribui la utilizarea eficientă a cheltuielilor operaționale pentru întreținerea Centrului, precum și la dezvoltarea capacităților angajaților în domeniul asigurării eficienței energetice a edificiului renovat. La Centrul de sănătate Edineț au fost executate lucrări de termoizolare a pereților, de construcție a acoperișului și de înlocuire a ferestrelor și ușilor exterioare.